El mag Toni Cors fusionarà el món real i el de les il·lusions a ‘Sense límits’

609
La Màgia del Nadal. Toni Cors

Toni Cors estrenarà en exclusiva el seu espectacle Sense límits dins del programa de La Màgia del Nadal. La Nau 2 de Ca n’Oliveres acollirà una actuació que combinarà les grans il·lusions amb un reclam visual que deixarà els espectadors meravellats durant una hora.

Després de més de tres dècades en el món de la màgia, Toni Cors s’enfronta per primera vegada a una actuació dins d’una pandèmia i amb què vol reivindicar que la cultura és segura. El mag gironí promet un somriure als assistents en un món on allò més irreal semblarà vertader.

Estreneu ‘Sense límits’ a Martorell. Després d’aquest any estrany i difícil, ve ara encara més de gust, estrenar un espectacle?

Sí, és una mica agosarat estrenar, en els temps que corren i més en el sector de la cultura, que ha estat tan castigat (hem estat el sector que més ha patit). Vam parar abans del mes de març i, a dia d’avui, encara no hem tornat a la normalitat. La resta de sectors, d’una manera o una altra, han tornat, i pensàvem que era imprescindible ajudar a que la cultura no mori, amb un espectacle que té una càrrega de fantasia i il·lusió tremenda.

Quant de temps has estat preparant el ‘Sense límits’?

Aquest espectacle estava preparat per estrenar-lo abans del confinament, a l’inici de l’any, però al febrer va quedar aturat. Vam esperar durant tot l’estiu però ara vam decidir estrenar-lo perquè ja no podíem esperar més. És un espectacle on les grans il·lusions estan assessorades per Raul Black, la direcció escènica està feta per Fèlix Brunet, hi ha molta gent implicada en aconseguir que l’espectacle fos rodó a nivell visual, de diversió i comicitat i d’impacte visual. Volem donar les gràcies a l’Ajuntament per donar-nos l’oportunitat d’estrenar a Martorell.

A banda de la il·lusió i del factor visual, com definiries aquest espectacle?

És molt divertit, dinàmic i amb  fort impacte visual. Amb la sobredosi que hem rebut de realitat, és imprescindible fer viatjar la ment amb la fantasia, ja que no podem fer-ho en avió, per exemple, i sortir de la nostra realitat. El títol del Sense límits és realitat o fantasia, perquè durant una hora el públic podrà veure coses reals que són impossibles i coses impossibles que semblen reals.

Quan estrenes un espectacle busques que surti bé, però també busques les reaccions del públic, quina creus que pot ser la reacció dels espectadors martorellencs?

Sempre que fas l’estrena l’espectacle està rodat. Hem llogat una nau a Girona i portem dues setmanes d’assajos generals. Però els assajos estan fets sense públic. Porto 30 anys en el món de la màgia i, més o menys, conec com reacciona el públic i la seva psicologia, però durant l’estrena sempre et sorprèn alguna cosa, algun efecte, i arran de l’estrena potser potenciarem alguns moments determinats que veiem que funcionen molt bé i que potser no pensàvem que eren tan potents.

És a dir, que esteu a l’expectativa amb què us podeu trobar?

El públic varia en funció de l’any, el tipus de sala i el moment que es viu. Fa un any, per exemple, la situació que teníem era molt diferent a l’actual. La reacció del públic canvia en funció del factor emotiu, de l’estat anímic que té la persona, per això és tan important que durant aquesta hora hi hagi una immersió total en el món sense límits, en un món de fantasia, i ens oblidem del que està passant a fora. La reacció del públic ens serveix per anar remodelant l’espectacle.

Tu has actuat a televisió, en festivals, en diferents companyies, però com és actuar enmig d’una pandèmia?

Això no ens ha passat a cap artista de cap àmbit, i és molt estrany. Hem fet actuacions en streaming, sense públic, i és una sensació de soledat, perquè l’artista vol fer una representació amb públic. La part cultural requereix d’un receptor. Quan estem en una pandèmia, no tenim accés al públic i la teva reacció és molt diferent. Si parles amb qualsevol artista, et dirà que són les actuacions més dures que pot fer, sense públic o amb un públic cohibit, preocupat i limitat físicament. Volem donar un missatge positiu, perquè segur que sortiran contents, radiants i havent gaudit de la immersió de la màgia.