El martorellenc Joan Capdevila, delegat del Govern a Madrid

575

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya d’ahir dimarts va nomenar formalment el martorellenc Joan Capdevila com a nou delegat del Govern a Madrid. Capdevila (Martorell, 1965) substitueix Ester Capella, que va abandonar aquesta responsabilitat a mitjans de juliol per esdevenir consellera de Territori.

Capdevila ha estat diputat al Congrés per ERC des del 2016 i en aquesta etapa ha ocupat la presidència de la comissió d’Indústria, Comerç i Turisme i ha estat ponent a les comissions de Treball, Inclusió, i Seguretat Social i d’Hisenda i Funció pública. Capdevila anava com a independent de número cinc a la llista d’ERC per Barcelona a les eleccions del 23-J, però no va ser escollit perquè els republicans es van quedar amb quatre escons a aquesta demarcació.

Capdevila és nascut a Martorell el 13 de juliol de 1965, veterinari de professió, però amb una llarga trajectòria política, que s’estén des del 2016. És exmilitant d’Unió Democràtica, partit que va abandonar el 2009 per disconformitat amb el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida, i, més tard, va formar part de la candidatura a la presidència del Futbol Club Barcelona els anys 2010 i 2015. A més, és nebot de l’exalcalde de Martorell, Salvador Esteve, històric dirigent de Convergència i Unió, i expresident de la Diputació de Barcelona.

El martorellenc s’estrenarà com a delegat a l’acte de celebració de la Diada a Madrid que tindrà lloc el 14 de setembre amb presència de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.