El martorellenc Martí Caballero, al repartiment del film ‘Jean François i el sentit de la vida’ que s’estrena divendres

3329
Martí Caballero
Martí Caballero

Aquest divendres s’estrena als cinemes de Catalunya Jean François i el sentit de la vida, un film amb participació en el repartiment del martorellenc Martí Caballero. És la primera experiència cinematogràfica per al jove, que interpreta un paper secundari en aquesta pel·lícula de temàtica existencialista. Caballero va iniciar-se en les arts escèniques als 10 anys a l’Aula de Teatre de Martorell, i des de en fa un estudia a l’Acadèmia de Teatre Nancy Tuñón.

Jean François i el sentit de la vida és l’opera prima de Sergi Portabella, una producció de A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE i en producció associada a Televisió de Catalunya. El llargmetratge, de 90 minuts, situa com a protagonista en Francesc o Jean François (Max Megías), un nen de 13 anys que pateix bullying i que un dia, llegint Albert Camus, decideix buscar el sentit a la vida i anar a París amb dos amics més. El repartiment es completa amb actors reconeguts com Àgata Roca o Pau Durà.

Caballero fa el paper de Gómez, un personatge que en la història es dedica a fer la guitza i amb el qual el martorellenc diu sentir-se molt còmode: “en els anys que porto fent teatre normalment havia tastat papers que no tenien res a veure a com era en Gómez, i posar-me en la pell d’un personatge nou ha estat molt interessant”.

Martí Caballero

L’experiència del rodatge ha estat, per ell, molt enriquidora: “Per començar, el primer dia arribes i has de conèixer un munt de gent nova. Darrera les càmeres no es veu la gran quantitat de gent que hi pot arribar a haver en un rodatge. T’has d’aprendre els noms de la gent que tens a prop. I sobretot, començar amb moltes ganes de treballar i preparat per escoltar i fer el que et digui el director”.

Martí Caballero

L’actor reconeix que “encara no he vist la pel·lícula sencera, ho faré a casa”, i sobre l’estrena, diu que “és una sensació nova que no he experimentat encara. És molt gratificant veure tot el treball que s’ha fet i que es projecti a la pantalla, una sensació nova”. De moment, comenta que “ja s’ha estrenat en alguns països com Rússia, i sembla que ha tingut molt bones crítiques”.

Martí Caballero

Apareixerà a una nova pel·lícula i continua estudiant teatre a una acadèmia

El jove actor martorellenc ja té en cartera aquest estiu l’aparició com a extra al film La vida sense Sara Amat, basat en la novel·la de Pep Puig. Aquesta aparició arriba just després que hagi acabat el seu primer curs a l’Acadèmia de Teatre Nancy Tuñón de Barcelona: “N’estic molt content. L’experiència és exigent i molt gratificant, perquè de primeres quan et trobes amb el professor tot sembla molt imponent i al final acabem sent gairebé amics, i amb els 12 alumnes formem una petita família, establim un gran vincle”.

Martí Caballero

Caballero, que va començar com a alumne a l’Aula de Teatre de Martorell, reconeix que “des d’aleshores cada any que passava m’anava agradant més el teatre”, i que, junt amb el cinema, vol que sigui la seva dedicació per al futur.