Prop de 200 alumnes celebren la cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola

1516
Cloenda CUEME

Un total de 185 alumnes de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró han participat aquest divendres en l’acte de cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), que ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. El projecte CUEME, que impulsen l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona, fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques als alumnes de 5è Primària.

Els alumnes i escoles participants han recollit un diploma acreditatiu i han lliurat els xecs amb els diners recaptats al Mercat CUEME a les entitats socials i ONG’s triades pels alumnes.

A l’acte, l’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “el projecte ha permès a aquests nois i noies conèixer tot el procés de crear una cooperativa a través de la iniciativa, l’esforç col·lectiu i individual i el treball en equip”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Durant el curs els alumnes de 5è de Primària de les escoles Mercè Rodoreda, José Echegaray, La Mercè i El Pontarró, han creat, gestionat i tancat una cooperativa, durant aquest curs 2021-2022.

Es tracta d’una iniciativa que consisteix en la simulació de la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar. Enguany, el projecte s’ha consolidat  per novè any consecutiu a Martorell, i  ha estat novament un èxit, tant per la bona actitud i predisposició dels alumnes, com per la cooperació del professorat, dels padrins, dels col·laboradors i dels tècnics municipals.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola ha comportat la constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital social a aportar per cadascun dels socis…), l’elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, difusió i comunicació, producció i venda, aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social i avaluació de la feina feta.

Durant l’acte, s’ha projectat un audiovisual amb un recull de fotos i vídeos resumint les diferents activitats i etapes realitzades del projecte durant el curs.

Tot seguit, la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, junt amb els diferents representants de cada cooperativa ha lliurat la donació a les entitats socials seleccionades per les cooperatives (Mans Mercedàries, Fundació Sant Joan de Déu, Associació Espanyola contra el Càncer i ONG ADDA en la defensa dels animals).

Per acabar l’acte, la regidora ha fet un discurs motivador i d’agraïment cap a totes aquelles persones que han fet possible aquesta exitosa novena edició.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

Cultura Emprenedora a l’Escola es va iniciar al curs 2011-2012 en set escoles de set municipis de la província de Barcelona. Durant el curs escolar 2014-15, van participar al projecte un total de 34 ens locals, 86 escoles i 146 cooperatives.

La promoció de la cultura emprenedora entre l’alumnat “afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals”, ha explicat.