El Molí Fariner festeja una dècada de vida com a motor de l’emprenedoria martorellenca

6490

El Molí Fariner ha celebrat aquesta tarda la dècada d’ençà la seva posada en marxa com a seu del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i ha reunit representants d’empreses martorellenques, emprenedors que han engegat els seus negocis al viver, persones que s’hi han format i membres del sector econòmic i laboral. Aquesta celebració s’ha completat amb les visites guiades que durant tot el matí han omplert de visitants a les instal·lacions martorellenques. En total, més de 200 persones han celebrat aquest aniversari durant tot el dia.

En un acte conduït per Maria Batet, s’ha fet un repàs al camí que ha seguit el centre, amb les experiències de propietaris d’empreses que han nascut al viver, martorellencs que s’hi han format i que han pogut entrar dins el món laboral i oservant quin ha estat el creixement del Molí Fariner.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha intervingut per apuntar que el Molí Fariner “és un lloc ideal per acompanyar les empreses i els emprenedors” i ha detallat que ha estat una aposta del consistori des de moltes vessants.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
10 anys Molí Fariner
10 anys Molí Fariner

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, ha definit el centre com un “referent a la comarca” i ha posat en valor la seva utilitat tant per al teixit empresarial com per a la ciutadania. “Encara tenim moltes coses a fer i a dir”, ha reblat, donant una força molt important a la capacitat de generació de feina a Martorell.

Rosa Cadenas, regidora Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
10 anys Molí Fariner
10 anys Molí Fariner

El centre martorellenc va transformar-se fa una dècada i va passar de ser l’antiga fàbrica de filatures Molí Fariner a convertir-se en el punt de trobada dels formadors, les persones interessades a trobar feina, els tècnics del departament i els emprenedors que volen engegar els seus projectes. En aquest sentit, el regidor d’Hisenda Lluís Amat, que va gestionar la cartera de Promoció Econòmica en la legislatura anterior, ha recordat que “vam veure un edifici buit ple d’oportunitats i això és una de les coses que més ens va entusiasmar”.

Lluís Amat, regidor Hisenda

La conferència “Viure amb entusiasme i il·lusió”, a càrrec d’Emili Duró, ha tancat l’acte de celebració i ha donat pas a l’aperitiu per a tots els assistents.

Més de cinquanta visites a les portes obertes

Al matí, prop de seixanta martorellencs han passat pel Molí Fariner i han pogut descobrir els racons del centre, quins són els serveis que s’hi ofereixen i han conegut emprenedors i empreses reals que han nascut al Molí. La cap tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, ha titllat la jornada com “diferent i bonica, la gent estava molt sorpresa, no esperava tot el que es fa des d’aquí”.

Carme Moles, cap tècnica Promoció Econòmica

Dins dels deu anys de vida del Molí Fariner com la seu de l’empresa a Martorell, s’han creat més de 50 empreses al viver, 3.600 de les 4.202 que hi han passat buscant feina n’han trobat i més de 500 persones han passat pels plans d’ocupació que s’hi han generat.