El Molí Fariner seguirà adherit al Reempresa, servei que evita el tancament de negocis

771

L’Ajuntament de Martorell renovarà aquest 2017 el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya disposant d’un punt de servei al Molí Fariner. Aquesta és una iniciativa que fomenta la continuïtat d’empreses que són a punt de tancar per diverses raons però que poden ser viables en altres mans. Ho fa tot ajudant a la seva continuïtat, al manteniment de llocs de treball i a un estalvi de diners en tràmits. El 24 de gener es signarà la renovació local de l’acord.

El Reempresa l’impulsa la patronal Cecot i el desplega la Diputació de Barcelona, i és vigent des de 2012. Impulsa i estructura la transmissió d’empreses per tal d’evitar el tancament de negocis que són econòmicament viables, creant un mercat únic per a la seva compra-venda.

Es defineix com la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa que és en funcionament per part d’una o més persones, amb l’objectiu de continuar amb el negoci original, fer-lo créixer i evitar els llargs i costosos tràmits que suposa crear una empresa nova. La seva implantació des de 2012 ha permès atendre a Catalunya 1.635 reemprenedors i 1.138 cedents, ha salvat 332 empreses i 1.228 llocs de treball, i ha possibilitat una inversió induïda de 17.079.975 euros.

Amat: “es poden beneficiar del Reempresa un ampli ventall de negocis”
El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, destaca que “al Molí Fariner esdevenim punt d’atenció que presta un servei d’intermediació totalment gratuït. El perfil de beneficiaris que hi poden participar és molt variat: per exemple, tant petits empresaris que tenen una indústria amb una desena de treballadors al seu càrrec com aquella persona que té una petita botiga familiar i que s’ha de jubilar però a qui li sap greu tancar-la. Tot el ventall de negocis que poguem imaginar”.

Amb aquest servei “s’evita el tancament de l’empresa i la conseqüent pèrdua de llocs de treball i s’estalvien diners en tràmits burocràtics de tancaments i obertura de negocis”, explica el regidor, que anima a tothom qui estigui en situació de cedir un negoci o de reemprendre’n un a passar-se pel Molí Fariner i informar-se.

La renovació, el proper dia 24 de gener
El pròxim 24 de gener tindrà lloc l’acte de renovació local del Reempresa. Presidiran l’acte l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, el vicepresident segon i president de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Barcelona Marc Castells i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya Antoni Abad. A la cita -10.30h, al Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner- es presentaran els serveis que ofereix el Reempresa a Martorell, un dels 35 punts d’atenció que hi ha arreu del país que compten amb aquest model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses.