El Nadal arriba a Martorell ple de màgia i activitats

962
La Màgia del Nadal. Toni Cors

De l’11 de desembre al 6 de gener, la ciutat s’omple de prop d’una trentena de propostes lúdiques i culturals per a totes les edats, organitzades per l’Ajuntament de Martorell i pel teixit associatiu, amb la temàtica nadalenca com a gran protagonista. A través del web entrades.martorell.cat es podran formalitzar les reserves per a les diferents propostes i consultar tota la informació sobre les activitats, que estaran adaptades a totes les restriccions i mesures de seguretat.

Martorell ja ha donat el tret de sortida a les festes nadalenques d’enguany. Un Nadal que a causa de la pandèmia i de les mesures de seguretat i restriccions establertes per les autoritats sanitàries serà diferent i especial, però que manté la mateixa essència i esperit màgic, de tradició, germanor i il·lusió que l’ha caracteritzat sempre.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, avança que “hem preparat aquest programa amb tota la il·lusió del món, però conscients que la situació sanitària per l’epidèmia serà determinant i els actes poden veure alterats el seu format segons les mesures sanitàries en vigor en cada moment”.

El programa d’activitats de Nadal 2020-2021 a Martorell inclou propostes de caràcter presencial, amb reserva prèvia i mesures preventives d’higiene i distància, i en format telemàtic a través del canal de YouTube del consistori. En aquest sentit, per a fer les reserves s’ha habilitat el web entrades.martorell.cat, des d’on també es pot consultar el format en el qual es farà cada acte i si hi ha qualsevol canvi d’última hora. Així, si la situació sanitària no permet realitzar les activitats presencialment, es podran seguir les retransmissions en directe a través del web martorelldigital.cat.

Els clàssics nadalencs no faltaran a la cita

L’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient la nit del 5 de gener -que es retransmetrà a través del web martorelldigital.cat-, el VI Concert de Nadal amb Leipzig Ensemble, la recollida de les cartes dels infants a càrrec del Patge Viu-Viu, el Concert de Nadal amb el Cor Inovyn, el Concert de Nadal de sardanes amb la Cobla Mediterrània; o un viatge en el temps de la mà de l’Antònia, la minyona de L’Enrajolada, per descobrir com era el Nadal fa més de 100 anys; seran algunes de les principals activitats de caràcter més tradicional que s’oferiran enguany a la població.

La màgia es reserva un paper protagonista

Sota el nom de La Màgia del Nadal, el programa d’activitats de Nadal de Martorell també reserva un espai privilegiat per a la màgia. Així els veïns i veïnes podran prendre part d’un taller de fabricació de varetes màgiques inspirades en la saga de Harry Potter; i gaudir en directe de diferents espectacles de màgia com els de Jordi Quimera, Charlei Mag, Karlus Soler, o Toni Cors.

Humor, llibres, cinema, tallers per a tots els públics

El programa d’activitats nadalenques també el completaran propostes com sessions de cinema amb les projeccions de Els paraigües de Cherburg, Las niñas o La vampira de Barcelona; el monòleg d’Hotel Cochambre; un escenari secret que oferirà als joves un viatge per diferents etapes de la vida; espectacles infantils de pallassos i titelles; tallers virtuals per aprendre s decorar mares nadalenes; una marató de contes; o els concerts de Pere Miró & Marc Ferrer trio i Xavier Pagès. I també es comptarà amb el periodista Toni Soler, qui presentarà el seu llibre Un bon cel. El zelador d’Olot i la banalitat de la mort.

Entrada lliure a totes les exposicions

Mentrestant, durant els mesos de desembre i gener també es podran visitar gratuïtament tres exposicions a l’Espai d’Art i Creació Contemporanis i a la Biblioteca Municipal. Són les mostres Muxart. Color i composició, En català, jugues?, i Figures festives de Martorell.

Comprant a Martorell, tots hi guanyem!

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament aposta per incentivar entre els veïns i veïnes la compra de regals nadalencs al municipi, per a donar a conèixer l’amplia oferta de productes de Nadal que s’ofereixen als establiments de Martorell, per a seguir implicant activament al teixit comercial de la ciutat en la celebració del Nadal -coincidint amb una de les èpoques de l’any més importants per al comerç-, i per a dinamitzar i promocionar un dels sector més debilitats i afectats per la pandèmia i per les restriccions d’obertura i de mobilitat.

En aquesta línia, Xavier Fonollosa apunta que “és un Nadal especial i també hem de pensar en el comerç del nostre poble. Comprant a Martorell enfortim l’activitat econòmica al nostre poble, donant suport al nostre teixit comercial en el moment que més ho necessita”.

Consulta la programació

Cartell La Màgia del Nadal