Neix martorelldigital.cat, notícies, ràdio i televisió per seguir connectats a l’actualitat local

829

L’Ajuntament de Martorell ha renovat aquest desembre el seu Canal de Notícies, ara anomenat martorelldigital.cat, per tal d’adaptar-lo als nous formats comunicatius. La plataforma incorpora notícies, ràdio i televisió, i es consolida com a referent de l’actualitat a casa nostra.

Les circumstàncies de la pandèmia han fet emergir la necessitat d’adaptar els continguts informatius a suports audiovisuals, per tal de seguir apropant l’actualitat local a tots els veïns i veïnes. Com a principal novetat, el web martorelldigital.cat incorpora un nou apartat de televisió en línia on es retransmeten en directe aquells esdeveniment culturals i socials que no es poden fer de manera presencial, així com els Plens Municipals o les entrevistes amb l’alcalde Xavier Fonollosa. També disposa d’un apartat ‘A la carta’ on recuperar les emissions o gaudir de reportatges, visites guiades a equipaments municipals o exposicions.

Un dels esdeveniments que, degut a la situació sanitària, es podrà seguir a través del portal serà la rebuda de Ses Majestat els Reis d’Orient. El 5 de gener, des de les 18.00h, s’emetran diferents vídeos sobre la història de les cavalcades a Martorell i, a partir de les 19.30h, es farà en directe un programa especial amb el lliurament del pa i la sal, i entrevistes als Tres Reis, al Patge Viu-Viu, la Fada Estel, els membres del Patronat de la Cavalcada i altres protagonistes de la jornada.

El portal també ha renovat la seva imatge amb una nova capçalera, una disposició dels menús, pastilles i baners més intuïtiva i endreçada, i un cos de lletra més amable per a la lectura. Segueix el codi del llenguatge responsive, de manera que el disseny s’adapta de forma automàtica a la pantalla del dispositiu des del qual s’hi accedeix: ordinador, tauleta o telèfon mòbil.

Martorelldigital.cat manté l’espai d’Actualitat amb notícies de Cultura i Oci, Economia, Entitats, Esports, Municipal i Societat, galeries fotogràfiques, vídeos de Youtube i servei de podcast amb els programes de Ràdio Martorell 91.2 FM. L’emissora municipal disposa d’una pestanya pròpia amb la graella, la història del mitjà, els premis i reconeixements, i els seus programes de producció pròpia.