El Parc d’Europa acull fins diumenge la instal·lació artística ‘Raíces y cosmos’

359
Intervenció artística 'Raíces y cosmos' i l'autora, Beatriz Fernanda

Del 25 al 30 de maig, es pot visitar la instal·lació artística ‘Raíces y cosmos’ al Parc d’Europa. Una obra creada per Beatriz Fernanda González, estudiant d’Art a la Universitat Oberta de Catalunya, basada en una escultura mediambiental al voltant d’un gran arbre i on són protagonistes els recursos naturals.

La instal·lació combina tant elements mediterranis -sobretot plantes-, com també pedres, canyes i elements d’altres cultures, donant així l’aparença de l’arbre com a font de vida, harmonia i equilibri. Una intervenció integrada en el lloc i on se segueix la línia del Land Art, un corrent de l’art contemporani en la que el paisatge i l’obra d’art estan estretament enllaçats.

Beatriz Fernanda, autora de la intervenció

Els preparatius de la instal·lació artística van començar fa prop d’un mes i des del passat dissabte i fins a la inauguració de dimarts, l’autora va construir tota l’obra artística. Ella mateixa transportava els materials des del seu cotxe, utilitzant també els estris de jardineria de casa seva. A més, el fet de portar-la al Parc d’Europa va ser també idea seva, així com fomentar la interacció amb la ciutadania.

Intervenció artística ‘Raíces y cosmos’

Beatriz Fernanda considera que la rebuda per part de l’Ajuntament va ser “excepcional” des del primer moment, acceptant la seva proposta ràpidament i posant-li totes les comoditats per dur-la a terme en els dies previstos. Ell amateixa explica que no s’ha contemplat allargar la instal·lació artística més enllà del diumenge 30 “ja que en ser art efímer s’acabaria degradant amb el pas dels dies”.

Beatriz Fernanda, autora de la intervenció

Actualment, la majoria d’obres de Beatriz Fernanda estan enfocades cap als sentiments, l’equilibri i la cura del medi ambient. De cara a un futur, té pensat realitzar més instal·lacions artístiques tant a Martorell com també a Abrera, el seu poble natal, però de moment vol centrar-se en obres de l’estil de ‘Raíces i cosmos’, que forma part d’un dels seus treballs de la Universitat.