El Parc Europa obrirà aquest diumenge 18 de març amb una festa infantil i la presència d’en Peyu

2739
Pícnic electrònic al Parc d'Europa. Foto: Carles Porta
Pícnic electrònic al Parc d'Europa. Foto: Carles Porta

El Parc d’Europa, el nou parc inclusiu que incorpora elements de jocs per a infants amb discapacitats, obrirà les seves portes aquest diumenge 18 de març, amb una festa per a les famílies de Martorell. Al llarg del matí, les persones que s’hi acostin podran gaudir de tallers per als nens, un espectacle de música infantil i la presència de l’actor Peyu. La creació d’un parc inclusiu va ser la proposta més votada per la ciutadania de Martorell en els Pressupostos Participatius.

A les 10.30h començaran les activitats amb tres tallers per als més petits. Un taller de globusflèxia de flors, una activitat on el nens i les nenes aprendran a fer divertides flors bàsiques amb globus; un taller de cuquets de primavera, en el qual es podrà fer un simpàtic cuc per adornar testos i plantes de casa amb boles de porexpan, goma eva i d’altres materials; i un taller de pintura organitzat pels gegants de Martorell.

A les 11.00h es servirà un esmorzar de coca i xocolata per a tots els assistents i posteriorment, els Gegants de Martorell faran una ballada al mateix parc. A les 12.00h començaran els parlaments, amb la intervenció de l’humorista Peyu. Finalment, a les 12.30h començarà l’espectacle d’animació musical a càrrec de Pep Callau i els Pepsicolen.

Una zona de jocs inclusius

El nou Parc d’Europa es dividirà en diversos ambients: una zona de tobogans per a totes les edats; un espai d’activitats lúdiques inclusives; un espai de jocs de reunió i una àrea per als infants de 0-3 anys. La zona de tobogans incorporarà un de 9’5 metres de llargada, un de 8’5 metres i un de 6’5 metres amb capacitat per a dos persones.

La zona de jocs inclusius estarà adaptada per tal que hi puguin jugar junts nens i nenes amb diferents capacitats. Tindrà una zona multijocs amb rampes d’accés antilliscants per a fer-la accessibles per a nens amb mobilitat reduïda. En ella, els infants podran experimentar plegats i descobrir sons, tactes i colors. A més, hi haurà un sorral, un gronxador adaptat i una balança accessible per a cadires de rodes, amb terra de panells antilliscants i un paviment tou de seguretat de cautxú.

L’espai de jocs de reunió comptarà amb una zona de jocs múltiples elaborats artesanalment amb fusta de robínia per respectar l’entorn natural on aniran ubicats. Procedent d’explotacions forestals responsables, la robínia és una fusta molt resistent que no requereix cap tipus de tractament químic per mantenir-la. En aquesta zona hi haurà gronxadors, una gran tirolina de 30 metres i d’altres jocs d’equilibris. Finalment, hi haurà un espai destinat als infants entre 0-3 anys amb sorral, molles, gronxadors i una caseta amb tobogan.

Proposta més votada dels Pressupostos Participatius

La creació d’un parc inclusiu va ser la proposta més votada per la ciutadania de Martorell en els Pressupostos Participatius amb 578 vots. La suma dels cinc projectes escollits suposa una partida de 160.000 euros.

A més de l’ampliació dels jocs infantils, hi ha previstes d’altres actuacions com la millora dels accessos al parc, amb la supressió de barreres arquitectòniques per a fer-lo totalment accessible, pavimentant varies zones amb formigó imprès de color; la millora de l’enjardinament, l’enllumenat i el sanejament existent; la instal·lació de dos fonts i la renovació del mobiliari urbà.