El pilot Pep Mas competirà al Dakar i hi portarà el nom de Martorell per primer cop

3760
Pep Mas
Pep Mas

El pilot Pep Mas serà el primer martorellenc en participar al Ral·li Dakar, que se celebrarà al Perú, entre el 6 i el 17 de gener de 2019, en la seva 41a edició. Ho farà després de superar una prova de classificació al Marroc i reunir el pressupost, moto i equip d’assistència necessaris. Aquest dimecres s’ha presentat tot l’equip a la plaça de les Cultures, amb l’acompanyament del Premi Llegenda Dakar Xavier Folch i d’una representació municipal encapçalada per l’alcalde Xavier Fonollosa.

Josep Maria Mas Arcos (Pep Mas) ha explicat que “a casa meva, el Dakar es porta a la sang. Sempre ha estat el somni de la meva vida poder participar-hi i ara, amb l’ajuda dels amics, dels patrocinadors i de l’Ajuntament de Martorell podré dur-lo a terme”. Als seus 41 anys, el somni es farà realitat d’aquí a poc més de 50 dies.

Objectiu: acabar el Dakar sense mirar la classificació

El pilot confessa que l’objectiu principal que s’ha marcat el proper gener és “acabar el ral·li, sense mirar classificacions”. És conscient que “serà una prova molt dura, ja que un 80% discorre per superfície de sorra i farà més important l’aspecte físic més que no pas el tècnic. Per això, m’estic entrenant molt dur, fent bicicleta i gimnàs cada dia”. L’experiència la viurà a bord d’una moto KTM Enduro amb un kit de ral·li incorporat, i amb el suport de l’equip d’assistència Pedregà Team, de l’ex pilot Joan Manuel González Corominas ‘Pedregà’.

Pep Mas, pilot martorellenc
Pep Mas -segon per l'esquerra- i el seu equip, preparats per anar al Dakar 2019
Pep Mas -segon per l’esquerra- i el seu equip, preparats per anar al Dakar 2019

Per obtenir el passaport pel Dakar 2019, Mas ha hagut de superar la prova classificatòria del Dakar Series Rally Dakar a Mertsuoga (Marroc), que va finalitzar en desena posició. Una experiència de sis dies pel desert en què va patir problemes d’orientació, d’avaries i de salut, ja que es va dislocar l’espatlla en caure d’una duna. Reconeix que, després d’una primera sensació de “voler agafar l’avió i tornar cap a casa en trobar-me sol al desert” va tenir el suport i la força necessàries per continuar i posar-se a plorar de l’emoció com un nen en arribar a la meta.

Pep Mas, pilot martorellenc

Assolida l’autorització per al Dakar 2019, el següent pas va ser “la guerra de bellugar-me per obtenir el patrocini que fes front a la inscripció, que és molt costosa”. En aquest sentit, Mas agraeix el suport rebut, entre el qual hi figura el de l’Ajuntament de Martorell.

Pep Mas, pilot martorellenc

El Dakar: la segona prova del motor més seguida al món

Presentació del pilot Pep Mas al Dakar 2019. Xavier Folch
Presentació del pilot Pep Mas al Dakar 2019. Xavier Folch

Han acompanyat Mas en la presentació el pilot Xavier Folch, participant del Dakar en 29 ocasions –en camió i cotxes- i posseïdor del Premi Llegenda Dakar. Folch subratllava que “el Dakar és l’esdeveniment del motor més seguit al món darrera de la Fórmula 1 i molt per davant de la Moto GP i el World Rally Card. L’any passat va comptar amb pilots de més de 60 nacionalitats i el van seguir més de 4 milions de persones en pista”. També ha lloat la prova pels seus valors “de solidaritat, companyerisme, esforç, lluita i constància que cal posar sobre la taula, perquè és una lliçó de vida”.

Xavier Folch

Aquest 2019, el Dakar constarà de 10 etapes que discorreran íntegrament pel Perú, al llarg d’uns 10.000 quilòmetres.

Fonollosa: “És un honor que Mas porti el nom de Martorell al Dakar”

Presentació del pilot Pep Mas al Dakar 2019
Presentació del pilot Pep Mas al Dakar 2019

L’Ajuntament de Martorell ha contribuït a fer possible la inscripció de Mas al Dakar. A la presentació, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recalcat que “per nosaltres és un orgull i honor poder ajudar el primer pilot que portarà el nom de Martorell a un Dakar. És la nostra obligació”.

Fonollosa creu que “tot i que el Dakar és una carrera llarga, dura i plena de dificultats, el Pep té les condicions per sortir-ne ben parat, perquè és un bon pilot, que a la seva edat està com un toro i que té concentració mental necessària, anirà més ajustat i afinarà la navegació. Li auguro un èxit segur, però si no el té, no passarà res, ho haurà provat. Només anar-hi, el somni ja l’haurà aconseguit i tot el poble n’estarà molt pendent”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Una família molt aficionada al motor

Pep Mas prové d’una família martorellenca d’origen pagès i molt aficionada al motor. A aquest fet s’hi ha referit la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, conductora de l’acte: “El seu pare, en Josep Mas, ja va córrer els campionats d’Espanya durant 5 anys i era vicepresident del Moto Club Martorell. En Pep ja se’n va aficionar de ben petit. Als 5 anys va fer la seva primera carrera dalt d’una Montesa i als 9, va quedar cinquè al campionat europeu de BMX”. Riera ha recordat que “són una família molt aficionada al risc: té una germana que és pilot d’avions, i un germà que ha anat a l’Himàlaia, que fa mountain bike i fa vins”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l'Ajuntament

La regidora li ha desitjat sort i ha recalcat que “estem molt orgullosos que portis el nom de Martorell al Dakar”. Després, el pilot i el seu equip s’han fet una sessió de fotografies davant el centenar de persones que s’han apropat a la plaça de les Cultures a donar-li suport.