El pintor martorellenc Markus Armengol retrata Andrés Iniesta en una nova entrega d’art extrem

1315

Qui va ser jugador durant 22 temporades del Futbol Club Barcelona i capità del primer equip blaugrana, Andrés Iniesta, ha estat retratat per l’artista martorellenc Markus Armengol. El pintor de Martorell va dibuixar un retrat del manxec al restaurant El Cup (Collbató) en només 12 minuts i amb una tècnica basada en pintura fluorescent il·luminada per un llum negre.

Iniesta ha estat el protagonista d’un quadre que torna a seguir els passos de la tècnica més habitual d’Armengol: el martorellenc treballa sota un temps marcat (en aquesta ocasió han estat 12 minuts), i les seves pròpies mans i els pinzells han estat els estris per acabar veient Iniesta reflectit en el llenç. Poder pintar el rostre d’Andrés Iniesta era tot un repte. La seva fesomia i haver-ho de fer en un temps limitat han estat els al·licients per al martorellenc, que va trigar 12 minuts, a només tres del temps que acostuma a marcar-se com a límit, a plasmar el manxec al quadre.

Markus Armengol, artista extrem

Els protagonistes dels quadres d’Armengol acostumen a ser personatges relacionats amb el món de l’esport. Fa dos anys, l’exjugador i entrenador del futbol Club Barcelona Johan Cruyff va quedar retratat (un quadre que va rebre la fundació Johan Cruyff). Més tard va ser el torn del desaparegut paracaigudista Álvaro Bultó, a qui va pintar entre taurons en un tanc de L’Aquàrium de Barcelona. Armengol busca esportistes per qui sent admiració i en el cas d’Iniesta, creu que en conèixer la seva marxa del FC Barcelona cap al Japó, era el millor moment per retre-hi el seu particular record. “Andrés Iniesta és un dels jugaors que sempre m’ha agradat, i he cregut que ara era el moment per retre-hi el meu homenatge”, ha confessat.

Markus Armengol, artista extrem

En els últims dies, Iniesta s’ha vist reflectit en més creacions: a banda de la d’Armengol, en la seva arribada al Japó el creador dels dibuixos manga Oliver i Benji, Yoichi Takahashi, va obsequiar-lo amb dues imatges fetes per ell mateix. En una d’elles, el manxec llueix la samarreta del FC Barcelona. En l’altra, vesteix la del Vissel Kobe, el seu nou equip a la lliga japonesa.

Armengol obsequiarà Andrés Iniesta amb el quadre quan el jugador de la selecció espanyola torni a Barcelona després del Mundial de futbol de Rússia, que tindrà lloc la segona quinzena del mes de juny. La propera creació del martorellenc, segons ha desvetllat, tindrà a veure amb La Moreneta, tot i que no n’ha avançat els detalls.