El Piromusical i les activitats tradicionals posen la cirereta per cloure el Roser

2395

Els focs artificials, la música i un darrer tast de vins han posat el punt i final a la Festa del Roser d’enguany. L’Aplec del Roser, la Trobada de Puntaires, el Concurs de Fotografia de l’AEM i les propostes de Museus de Martorell han estat protagonistes al llarg del matí i part de la tarda a La Vila.

L’activitat en el darrer dia del Roser ha començat amb el 15è Cros Escolar del Martorell Atlètic Club, al Complex Esportiu Torrent de Llops. N’ha resultat vencedora l’Escola José Echegaray del total de 10 centres educatius locals que hi ha près part.

La resta de propostes matinals s’han fet, principalment, al nucli antic martorellenc. La plaça de la Vila ha estat el punt de reunió de les puntaires, amb la 32a Trobada. “N’han vingut 221 de 27 pobles de tota la demarcació de Barcelona. Estem molt contentes”, destacava Antònia Gelabert, la presidenta de l’associació de Puntaires de Martorell, que l’any vinent farà el seu 25è aniversari.

Antònia Gelabert, presidenta Puntaires de Martorell

Al Museu Municipal Vicenç Ros s’han celebrat tres visites teatralitzades, i les propostes dels Museus de Martorell s’han completat amb les portes obertes a la Farmàcia Bujons i amb la visita familiar a l’exposició Una mà d’històries al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis.

D’altra banda, també al migdia, la sala Teatre d’El Progrés ha albergat l’espectacle del Mag Lari Strafalari. Un nou espectacle carregat de participació i grans il·lusions, que ha fet passar l’estona volant amb humor, números de màgia, vestuari i la seva particular manera de fer.

La Festa del Roser és una data ben especial per a la Secció Sardanista, que ha celebrat al matí i a la tarda el 36è Aplec amb les cobles Marinada, Maricel i Mediterrània a la plaça de l’Església. Màrius Escoda, president de l’entitat, ha destacat que “al matí han vingut unes 300 persones, i al dinar d’arrossada hem venut 150 tiquets. Ha anat força bé”.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell

Al migdia, l’Agrupació Excursionista de Martorell ha fet l’escrutini del 32è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura, que enguany ha comptat amb més de 500 votants i que ha superat el miler de visitants a l’exposició de Cal Nicolau. La imatge Reflexes, d’Encarna Montroig, ha estat la guanyadora del primer premi, amb 181 vots.

Finalment, quan s’ha fet fosc, Martorell ha dit adéu al Roser 2023 amb el darrer ‘Racons del Vimart’ titulat ‘Vins i focs’ des de la terrassa del Centre Cultural, un gran mirador del Piromusical, que ha servit de cloenda a 10 dies per reivindicar la cultura del vi.