El Pont del Diable i Can Bros, festa i tradició per Sant Joan a Martorell

1842
Festes de Sant Joan al Pont del Diable
Sopar de germanor al passeig del Quarter

El Pont del Diable i Can Bros fan divendres el tret de sortida de les seves respectives festes del barri amb un pregó i una sardinada, respectivament. Tots dos barris programen actes al voltant de la data de Sant Joan, i apropen als veïns la festa i la tradició durant aquests dies. Dinars i sopars de germanor, pregons, revetlles, sardanes, havaneres i jocs infantils completen els programes d’actes.

Aquest divendres el que Pont del Diable i Can Bros comencen les respectives festes de barri que, en el cas del pont del Diable, l’Associació de Veïns ha tornat a estendre fins el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol. A Can Bros, les activitats es concentraran durant el cap de setmana del 22 al 24 de juny.

Pont del Diable: festa durant dos caps de setmana

Ferran Porta, martorellenc nascut al barri del Pont del Diable, farà el pregó a la capella de Sant Joan aquest divendres (22.00h), i a continuació es presentarà la restauració de les rajoles d’antics mosaics de la capella, se celebrarà un concert de corda a càrrec d’Eugeni Muriel i Aida Ortiz, i s’oferirà un tast de coca de vidre i moscatell. Dissabte començarà amb una ballada de sardanes (18.30h, plaça de la Creu). El secretari de l’AVV, Isidre Ricart, explica que “un dels actes que desperta més interès i que és dels més seguits pels veïns és l’arribada de la Flama del Canigó i la baixada de les torxes des del pont”.

Isidre Ricart, secretari de l'AVV Pont del Diable

Durant la ballada arribarà la Flama del Canigó, es llegirà el manifest, se sortirà a sopar als voltants de la font de la Truita (20.45h) i a les 22.15h es tornarà amb les atxes de vent per encendre el Foc de Sant Joan, acompanyat del repartiment de coca i cava i de música. Diumenge serà el torn de la Missa Solemne (12.15h), el vermut per la gent gran i el lliurament dels premis del XXV Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art. A les 18.00h, jocs infantils de trencada d’olles i el pallasso Pipo, i concert de gòspel (19.00h) amb el grup Donant la Nota.

Pel proper cap de setmana, l’AVV preveu pel dissabte 30 un Concurs d’All i Oli al passeig del Quarter i un Sopar de Germanor (cadascú se l’ha de portar de casa), música d’El Pere i traca final. Diumenge a les 08.30h arrencarà el XXXV Concurs Infantil de Pesca de la Societat de Pescadors Esportius de Martorell i a les 13.00h es lliuraran els premis.

Programa de les festes de Sant Joan al barri del Pont del Diable

Can Bros, festa que suma la constància de veïns i de gent que s’estima el barri

A Can Bros, els actes es concentren aquest cap de setmana. Divendres (21.00h) hi haurà sardinada i a les 22.45h, havaneres. El dissabte se succeiran l’arribada de les puntaires (17.00h) i el sopar de revetlla (21.00h) a base de botifarra i mongetes, i a les 23.30h el ball amb dj Rafa Martínez. Pel diumenge 24, el cercavila amb els Gegants de Can Bros començarà a les 12.15h, i un quart d’hora més tard hi haurà sardanes a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa i vermut, abans del dinar popular (14.30h). A les 18.00h es preveu repetir el campionat de futbolí i a les 21.00h el ball de final de festa.

Cercavila
Cercavila a Can Bros

Xavier Vila, president de l’Associació de Veïns de Can Bros, destaca que “l’any vinent celebrarem els 25 anys de la represa de la Festa Major a Can Bros i és moment per recordar que per a poder-ho fer ha calgut molta constància i l’aportació dels voluntaris i de la gent que ve als actes”.

Xavier Vila, president de l'AVV de Can Bros

Vila recorda que “a Can Bros tan sols hi dormen 26 persones, i per tant, la festa també la fan tots aquells martorellencs que han tingut contacte amb el barri i que hi volen col·laborar”.