El programa ONA Activa’t a Martorell atén 15 persones en situació de vulnerabilitat

948
Ona Activa't

El programa ONA Activa’t -Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament- està atenent a Martorell a 15 persones en situació de vulnerabilitat, beneficiàries del fons de solidaritat d’Agbar i de la tarifa social de l’aigua d’aquest municipi del Baix Llobregat, amb l’objectiu d’impulsar la seva ocupació i acompanyar-les en la recerca d’una feina de qualitat.

En aquest sentit, amb aquest programa social, que neix de l’aliança entre l’Ajuntament de Martorell, la Creu Roja i Agbar, s’estan potenciant les competències personals i laborals de les persones participants, mitjançant un model d’intervenció integral i personalitzat.

Més concretament, l’ONA Activa’t a Martorell va arrencar l’octubre de l’any passat amb la selecció de les persones participants i amb l’organització de les primeres sessions per definir de forma individualitzada els seus objectius a curt i llarg termini. Seguidament, s’han anat celebrant tallers grupals, en els quals s’ha posat especial èmfasi en les competències lingüístiques, així com tallers d’empoderament per construir vincles i reforçar la seva autoconfiança. Així mateix, el programa també s’està centrant en les formacions professionals i en tallers de recerca activa de feina.

Aquest enfocament està permetent una intervenció adaptada a cada participant i els està proporcionant les competències i els coneixements necessaris per accedir a noves oportunitats laborals. A més de formació, també s’està oferint un suport econòmic per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies.

Així s’ha exposat en la jornada de seguiment d’aquesta iniciativa, celebrada recentment a l’oficina de la Creu Roja a Martorell, on s’ha presentat un primer informe des de la posada en marxa del programa ONA Activa’t al municipi. Un acte en el qual hi ha participat la presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Lidia Lanuza, el director d’Acció social d’Agbar, Felipe Campos, i la regidora de Benestar Social i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, amb l’assistència d’alguns dels participants d’aquesta iniciativa.

L’èxit dels primers mesos d’intervenció del programa ONA Activa’t al municipi de Martorell evidencia que amb una combinació de recursos, formació i suport, aquests projectes poden contribuir significativament a la inclusió i en la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.

La presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Lidia Lanuza, ha assenyalat durant l’acte: “el nostre objectiu és proporcionar una intervenció personalitzada i integral per a cada participant, posant en el centre les seves necessitats i preferències. Amb aquest enfocament veiem resultats tangibles i casos d’èxit en persones que després de molt de temps en situació d’atur han trobat la motivació i les oportunitats formatives que estaven cercant”.

Per la seva part, el director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos, ha destacat: “és clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”.

Campos ha remarcat l’impuls d’iniciatives com aquesta “dirigides a tenir un impacte social positiu i que pretenen contribuir a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda. L’èxit del desplegament del programa ONA Activa’t al municipi de Martorell ha de ser un referent i exemple a seguir per la resta de municipis”.

Finalment, la regidora de Benestar Social i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, ha afirmat: “des d’un inici vam creure en el projecte perquè vam veure clar que va més enllà d’una ajuda puntual. La seva metodologia està totalment alineada amb la manera en què atenem les persones de Martorell des de Benestar Social”.

Tots els agents implicats “estan fent una gran tasca, fent possible aquest projecte de col·laboració que permet ajudar a persones en situació de vulnerabilitat, proporcionant acompanyament i formació perquè surtin d’aquesta situació i tornin a entrar al mercat laboral, creant el seu projecte de vida amb dignitat”.