El Punt d’Atenció a l’Emprenedor de Martorell, entre els 10 de més èxit a la demarcació

251
Punt PAE

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) del Molí Fariner se situa a la desena posició del rànquing d’altes d’empreses d’entre els 44 punts PAE que hi ha a la demarcació de Barcelona. Així ho defineix el Termòmetre PAE del primer trimestre de 2021, que elabora la Diputació. Entre l’1 de gener i el 31 de març, el punt PAE de l’Ajuntament de Martorell ha donat d’alta 11 empreses; nou autònoms i autònomes i dues societats limitades.

El Termòmetre és una eina del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona que valora el volum d’activitat dels punts PAE, tot presentant un rànquing d’altes de l’any en curs i de les acumulades des de la seva creació. Aquest instrument promou la tramitació gratuïta i telemàtica als emprenedors a l’hora de constituir empreses.

El bon posicionament del servei a Martorell s’evidencia amb les 182 altes tramitades pel Centre de Promoció Econòmica des del maig de 2014: 154 altes d’empresaris individuals i 28 d’activitat com a Societats de Responsabilitat Limitada (SL). Un “motiu d’orgull, i un reconeixement a la bona feina que fan els tècnics d’estar al costat dels emprenedors per a que estiguin ben atesos”, valora la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE)

El Punt PAE facilita a les persones emprenedores la constitució de noves empreses i el cessament de l’activitat d’autònoms i autònomes i societats limitades d’una manera àgil, eficient i gratuïta. La constitució i legalització de noves empreses és molt més ràpida en comparació amb els procediments habituals, i en menys de tres dies es pot tenir una societat constituïda, registrada i amb el NIF definitiu. A la demarcació hi ha 44 municipis que l’ofereixen.

Els PAE tenen la missió d’informar i assessorar els emprenedors en les seves iniciatives empresarials i engegar el tràmit administratiu de constitució de l’empresa a través del Document Únic Electrònic (DUE). És un servei “totalment gratuït, per al que cal demanar hora prèvia al Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner”, apunta Cadenas.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Els PAE es creen a partir de la Llei de Suport als Emprenedors i la seva Internacionalització per agilitar al màxim els tràmits de constitució de noves empreses amb processos telemàtics que possibilita el document únic electrònic del sistema de suport del Centro de Información y Red de Creación de Empresas (CIRCE). En aquest sentit, quan un emprenedor opta per iniciar els tràmits de creació d’una empresa des d’un PAE, implícitament està utilitzant el sistema CIRCE.

La tramitació telemàtica ofereix més agilitat per crear una empresa que no pas la tramitació presencial, requereix menys desplaçaments als diferents organismes competents i els implica i intercomunica a tots, accelerant el procés de creació de la nova empresa.

Noves tramitacions al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner

Els emprenedors interessats poden legalitzar la seva activitat de forma pràcticament immediata, gratuïta i amb un únic desplaçament al Centre de Promoció Econòmica, al Molí Empresa, que acull la prestació d’aquest servei. Per accedir i ser assessorat cal sol·licitar cita prèvia trucant al 93 775 31 01 o al correu amillan@martorell.cat (Ana Millán, tècnica empresa i suport a l’emprenedoria).