El baríton serbi Milan Perisic guanya el 6è Concurs de Cant Josep Palet

608
Milan Perisic, 1r premi Concurs de Cant Josep Palet

El baríton serbi Milan Perisic, va ser el guanyador del 6è Concurs de Cant Josep Palet, la final del qual es va celebrar ahir diumenge a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. El segon premi va ser pel baríton mexicà Carlos Fernando Reynoso, i el tercer per a la soprano catalana, Monterrat Seró.

El certamen, organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, va comptar amb 21 cantants de 14 nacionalitats diferents, que van superar la fase preliminar. La semifinal va disputar-se divendres i dissabte a l’Escola Municipal de Música, i la final ahir a l’Auditori Joan Cererols, amb les actuacions de sis cantants que van aconseguir passar el filtre del jurat.

Milan Perisic, baríton originari de Sèrbia, va ser el gran triomfador de la nit amb el primer premi de 3.500 euros, gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España, estrena mundial d’una obra del compositor Albert Guinovart amb el patrocini de la Fundació Francesc Pujols, concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

Perisic també es va endur el premi Amics de l’Òpera de Sabadell amb la participació en una de les produccions de l’entitat o a la seva Escola d’Òpera, i el premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga, que consta d’un contracte per fer un concert dins de la temporada M’Clàssics.

“He cantat una ària d’òpera, una romança de sarsuela i una peça d’oratori. Ha estat una experiència molt maca perquè he conegut gent molt bonica i he coincidit amb altres que ja coneixia. Els concursos són sempre una manera de visitar llocs diferents i conèixer gent nova. Tot i que he passat una mica d’estrès, he gaudit molt d’aquest concurs”, reconeixia Perisic.

Milan Perisic, baríton (1r premi)

El baríton mexicà Carlos Fernando Reynoso va ser el segon classificat amb 2.000 euros, un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. Reynoso, a més, va ser premiat amb l’Espurnes Barroques.

“Fa temps que la meva mestra Maria Bayo del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts de València em proposava de venir a aquest concurs. Just m’acabava de recuperar d’una afecció de laringe, però volia fer un bon paper en aquesta cita”. Tot el que fa Joventuts Musicals em sembla molt interessant. M’ha agradat conèixer Martorell i l’organització del concurs, que ens ha tractat molt bé a tots”, apuntava Reynoso.

Carlos Fernando Reynoso, baríton (2n premi)

La soprano catalana Montserrat Seró va quedar en tercer lloc amb 1.000 euros, concert al cicle M’Clàssics de Martorell i diploma acreditatiu. Seró també va fer-se amb el guardó especial Amics de la Música de Valls amb un contracte per fer un concert en la programació dels Amics de la Música de Valls durant les properes temporades.

A més, va aconseguir el premi Museu de la Música de Barcelona a la millor intèrpret de música amb criteris històrics, guardonat amb un contracte per participar a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels instruments històrics. També va ser guardonada amb el premi del públic i el premi a la millor intèrpret de música catalana, ambdós amb diplomes acreditatius.

“Em nodreixo molt del feedback del públic, del jurat, dels companys i de les meves pròpies experiències. Cada vegada que pujo a l’escenari és diferent i t’emportes novetats de tu. He estudiat al Conservatori del Liceu i he fet el Màster de Lied a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). M’estic especialitzant en òpera i agafant els rols que més s’adeqüen a la meva evolució vocal i a la meva naturalesa, respectant-la”.

Montserrat Seró, soprano (3r premi)

Pel que fa als premis especials, el tenor Álvaro Diana va guanyar el guardó Victoria de los Ángeles amb el qual podrà participar a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del Festival Life Victoria. El premi Acadèmia Concertante el va guanyar el tenor Raúl Giménez que s’emporta una beca per participar a una classe magistral amb el tenor Raúl Giménez a l’Acadèmia Barcelona Concertante.

La soprano mexicana Sofía Picaso va guanyar el premi Casa Elizalde amb un contracte per fer un concert durant la temporada i també el premi 7 Portes amb un concert al cicle Sopars Lírics. El premi al millor intèrpret de bel canto italià va quedar desert.

El jurat de la fase final del concurs va estar format per Oriol Aguilà Vilà, director del Festival Castell de Peralada, Roger Alier, crític musical, Montse Faura, directora del Festival de Torroella de Montgrí, Raúl Giménez, tenor, Albert Guinovart, compositor, Mirna Lacambra, soprano i presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Maria Leticia Martín Ruiz, directora de producció i adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu, Carlus Padrissa, director creatiu La Fura dels Baus, i Jordi Maddaleno, secretari del jurat.