El Som.Nit de Creu Roja assessora uns 70 joves martorellencs sobre el consum d’alcohol i de drogues

807
Som.Nit
Som.Nit

Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha interactuat recentment amb una setantena de joves locals per ajudar-los a prendre consciència sobre temàtiques com ara el consum d’alcohol i de drogues. Joves voluntaris de la institució solidària, a petició de l’Ajuntament de Martorell, han fet xerrades amb els joves en actes festius aquest agost. És la campanya Som.Nit, que la Creu Roja organitza arreu de Catalunya i que canalitza a través de la seva delegació provincial de Barcelona.

“No es tracta de prohibir, sinó d’explicar, de donar eines i pautes als joves sobre què els pot passar si s’excedeixen en el consum de l’alcohol o si consumeixen drogues, i fer-ho en forma de diàleg o xerrada”. Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, explica així la filosofia bàsica del Som.Nit, una campanya que des de fa uns quants anys impulsa l’entitat per orientar els joves en temes que els afecten i que els són propers durant els actes festius en els que participen.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Així, els voluntaris de la Creu Roja Joventut de la zona passegen per l’àrea de festa carregats amb unes motxilles en les que hi ha informació de la prevenció del consum de drogues i d’alcohol, entre d’altres temes. Sanahuja comenta que, a diferència del que passava abans -quan instal·laven una carpa-, “ara els voluntaris volten pel recinte i interactuen més amb els joves. És la manera d’apropar-nos a ells i parlar-los de tu a tu d’aquells temes que els preocupen”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

El desplegament a Martorell s’ha fet en dues jornades aquest agost, amb voluntaris de Creu Roja Joventut i prop d’una setantena de joves que han participat en les xerrades. La primera va tenir lloc la nit 11 d’agost, durant la celebració del Banyanit a la Piscina Municipal d’Estiu del CIES: “hi van ser 2 voluntaris, que van fer 5 intervencions o xerrades d’una durada d’entre 30 i 40 minuts a una trentena de joves d’entre 14 i 17 anys, tot parlant sobre alcohol i cànnabis, que eren les demandes d’informació que més ens van fer en aquell moment”, explica.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

El procediment es va repetir la nit del 15 d’agost a la zona de concerts instal·lada al carrer de Josep Vilar, durant la Festa Major. En aquesta oportunitat, els voluntaris van fer 6 intervencions i van arribar a unes 35 persones, amb els mateixos temes com a protagonistes.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

El resultat, per la Creu Roja, va ser molt satisfactori: “va ser força dinàmic perquè vam establir un diàleg més que no pas una formació amb els joves. Creiem que és millor compartir i treballar els dubtes entre tots”, explicava la referent tècnica de la institució solidària.