El taller ‘Intercanviant processos’ apropa les experiències de diferents artistes a l’Espai Muxart

258
Taller 'Intercanviant Processos'
Taller 'Intercanviant Processos'

L’artista Núria Güell va compartir ahir a la tarda el taller Intercanviant processos per posar en comú idees i experiències amb els participants del projecte Processos, un projecte que arribarà a Martorell a partir del proper 9 de juliol i que s’estendrà fins el 24 de setembre al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Col·lectiu L’ALTRE (Olesa de Montserrat i Esparreguera), Edo Garcia (Esparreguera), M’HO (Martorell), Sibux (Martorell) i Júlia Ruiz Matas (Collbató-El Bruc) van ser els artistes que van prendre-hi part i que formaran part del projecte Processos, que té com a objectiu posar en valor la creació contemporània a la zona del Montserratí.

Processos consta de dues fases, i la sessió d’ahir va permetre als participants incidir en la primera, que se centra a intercanviar idees i trobar els projectes individuals de cadascun d’ells, i començarà el 7 de juny, fins al 4 de juliol. En la segona es passarà a l’exposició dels resultats i, seguint la intenció de dialogar sobre ells, es dibuixarà la mostra i s’obrirà la porta al diàleg entre els artistes i el públic.

L’espai d’art martorellenc va acollir una sessió de tres hores en què Núria Güell va recollir l’encàrrec de guiar els artistes i explorar les possibilitats que poden trobar en les seves creacions, a través de la seva experiència. La gironina és una de les artistes presents en L’elogi del malentès, l’exposició que es pot veure actualment a l’Espai Muxart, i hi aporta una de les mostres que més han cridat l’atenció. Per a Güell, la sessió d’ahir és una base per a artistes que poden recollir episodis d’altres companys, com a “font d’inspiració”.

Núria Güell

Els comissaris de la mostra Processos, Rafa Haro i Laura Bel, i representants d’Obertencanal, van participar també del taller d’ahir, i van confirmar la idea inicial d’aquest projecte, i que basa en la posada en comú d’idees els fonaments de projectes que han d’arribar. Haro va destacar de l’espai Muxart la seva vessant creativa i de producció i com poden aprofitar-ho els artistes.

Rafa Haro, comissari projecte Processos

Bel, de la seva banda, va valorar el procés d’intercanvi d’idees i tècniques de la sessió i l’enriquiment que aporta als participants.

Laura Bel, comissària projecte Processos

El projecte Processos començarà la primera fase el 7 de juny i s’allargarà fins el 4 de juliol, una fase que entrarà dins la quarta edició de l’IntARTvenció 2021, i donarà pas a la segona fase, fins al 9 de gener de 2022. A Martorell es podrà veure entre el 9 de juliol i el 24 de setembre i d’aquí marxarà al Centre de Cultura Contemporània de València.