El TIM Teatre reprèn el calendari d’actes del cinquantè aniversari

408
Joan Beltran, Josep Díaz, Lluís Garcia i Ferran Mesalles

L’entitat martorellenca TIM Teatre va arribar el passat 2020 als 50 anys de vida, una celebració molt especial per la companyia, però que es va veure interrompuda per la pandèmia de la COVID-19. Malgrat les diverses activitats programades i repartides al llarg de tot l’any, l’entitat es va veure obligada a suspendre-les indefinidament fins el moment que les mesures sanitàries permetessin la seva represa.

Un any més tard, la companyia teatral encara la reobertura amb molta il·lusió i positivitat, encara que sempre pendents de possibles canvis a causa de la situació actual. El president del TIM Teatre, Joan Beltran, avança que “avui dia ja s’està preparant, en vistes d’estrenar-se al setembre, l’obra que havíem de representar el maig de 2020”.

Joan Beltran, president del TIM Teatre

L’activitat teatral va tornant, poc a poc. Un dels veterans integrants del TIM Teatre, Ferran Mesalles, explica que “ara mateix ja hi ha un grup que fa assajos setmanalment per a aquesta obra que s’estrenarà en uns mesos”. En paral·lel, una sèrie d’antics membres del TIM vetllen per a que el TIM vagi recuperant la seva activitat.

Ferran Mesalles, membre del TIM Teatre

És per això que, en motiu de la interrompuda celebració del cinquantenari, TIM Teatre posarà en marxa una sèrie de capítols que resumeixen tots aquests anys de vida. Josep Díaz, antic membre de l’entitat, explica que “aquest projecte ve donat, en certa manera, com a substitut de tot el que no vam poder arribar a fer l’any passat”.

Josep Díaz, membre del TIM Teatre

La previsió inicial es que, a partir de setembre s’introdueixin al web Martorell Digital els capítols que conformen la sèrie –uns 30, aproximadament–. L’ús dels recursos materials i gràfics ha sigut clau per poder dur a terme el projecte, destacant especialment la figura d’en Lluís García, un altre dels antics membres de la companyia i que ha estat guardant cautelosament tot tipus de cartells, vídeos, etc., durant tots aquests anys.

Els diferents capítols estaran dividits segons les dues etapes que han conformat els 50 anys de l’entitat. Per una banda, una primera etapa on la companyia estava més enfocada al públic infantil, i per l’altra una segona etapa més enfocada cap a un públic adult i que ve donada després d’una aturada d’11 anys per part dels membres de TIM Teatre.

Joan Beltran i Lluís García, president i membre del TIM Teatre

Amb tot i això, els membres de la companyia teatral esperen retornar en els pròxims mesos a l’activitat normal dins de la seva programació i seguir endavant amb els nous projectes. A més, la sèrie de capítols dedicats als 50 anys és també un nou repte per a ells, i esperen rebre una més que bona recepció per part del públic que porta tants anys acompanyant-los.