El valor de l’amistat i la família a ‘La meva setmana extraordinària amb la Tess’

787
Foto: Bert Nijman

El cicle CineXic de cinema familiar en català, impulsat per Òmnium Cultural amb el suport de Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura, ens porta la pel·lícula La meva setmana extraordinària amb la Tess. Es podrà veure aquest diumenge, a les 12.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Està recomanada a partir de 8 anys i l’entrada val 3 euros (general) i 2 euros (per als socis del Cineclub i d’Òmnium cultural).

En Sam és un nen d’11 anys que està de vacances d’estiu amb la seva família. Al llarg de la setmana coneixerà a la Tess, una nena aventurera i misteriosa que el farà reflexionar sobre el valor de l’amistat i la família. Una pel·lícula tendra i captivadora per compartir en família, premiada a múltiples festivals internacionals com la Berlinale o el New York International Film Festival.

El director és Steven Wouterlood, un realitzador holandès que des dels inicis de la seva trajectòria professional s’ha interessat per representar a través del llenguatge audiovisual l’univers juvenil i de la infància, i aquelles experiències vitals que tenim durant les primeres etapes de la vida i que resulten significatives també en l’edat adulta. La meva setmana extraordinària amb la Tess és el seu primer llargmetratge.

La pel·lícula és una adaptació cinematogràfica d’una novel·la juvenil de l’escriptora holandesa Anna Woltz. La història literària és molt similar a la de la pel·lícula, tot i que hi ha algunes diferències importants entre aquesta i el llibre. La cinta ha estat rodada en una illa holandesa anomenada Terschelling, que es troba a la província de Frísia, al nord dels Països Baixos. El fet que sigui una illa petita és adient per a representar el moment personal que viu en Sam, que està tancant la seva etapa infantil per endinsar-se en l’adolescència. L’illa funciona com una mena de món petit, amb uns límits reconeixibles, fet a la seva mida.

A més de la pel·lícula, Steven Wouterlood també va dirigir el videoclip de la cançó principal del film. El tema es titula Dit vergeet ik nooit (Mai me n’oblidaré) i la canten Sonny van Utteren i Josephine Arendsen: en Sam i la Tess.