‘El viatge de la Marta’ inaugura la programació del 2020 del Cicle Gaudí

1322

El Cicle Gaudí, circuit estable cinematogràfic en llengua catalana impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català, inaugura la programació del 2020 amb El viatge de la Marta (Staff only). És segona pel·lícula de Neus Ballús, co-escrita amb Pau Subirós, després de l’aclaparador èxit de la seva òpera prima, La plaga. Es podrà veure aquest divendres, 31 de gener, a les 20.00h, a la Casa de Cultura de la Vila. Organitza l’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura.

El viatge de la Marta està protagonitzat per la debutant Elena Andrada, que es posa a la pell de la Marta, una jove de 17 anys que marxa de vacances amb el seu pare i el seu germà petit a un ressort del Senegal. Un cop allà la jove sent la necessitat de fugir del turisme típic i busca la manera de passar més temps amb els joves que treballen a l’hotel que amb la seva pròpia família, explica Anna Lati, membre de Cinema del Diable. Aquestes noves amistats tensaran la relació amb el seu pare i obligaran a la família a parlar i mirar de comprendre’s. Sergi López, el jove Ian Samsó i el també debutant Agustín Diomaye Ngom completen el repartiment.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

La pel·lícula va tenir la seva premiere internacional a la Berlinale i ha fet un llarg recorregut per festivals, entre els que destaquen el Festival de Màlaga, el Festival de San Sebastián o el BFI London Film Festival. En la darrera edició dels Premis Gaudí va obtenir un total de quatre nominacions, entre elles la de Millor direcció per Neus Ballús i Millor Pel·lícula, subratlla Lati.

Anna Lati, membre Cinema del Diable