Els 40 anys de l’enlairada de la senyera i els 25 de la ruta de les motos, plats forts de la Diada

2506
Diada. Pujada a Les Torretes
Diada. Pujada a Les Torretes

La Diada Nacional de Catalunya a Martorell es caracteritzarà aquest 2017 pels números rodons dels seus principals esdeveniments. L’enlairament de la senyera a la muntanya de les Torretes compleix 40 edicions i la sortida de motos de l’Associació de Motos Antigues i Clàssiques (AMCAM) en fa 25. La programació combinarà l’acte institucional de l’ofrena floral amb els que organitzen diverses entitats, i es desplegarà entre el 8 i l’11 de setembre.

L’Ajuntament de Martorell ha programat els actes en col·laboració amb la Secció Sardanista, l’AMCAM, la Creu Roja, la Coral Ars Nova, l’associació de veïns Font de la Mina o el Centre Cultural i Recreatiu El Progrés. S’iniciarà el divendres 8 de setembre amb el teatre de la companyia Veïns (22.00h) que arrenca les festes del barri Font de la Mina. En acabar, es repartirà coca i cava entre els assistents.

Les activitats a La Mina continuaran dissabte a la tarda amb la xocolatada (18.00h), el bingo (20.00h), el sopar de germanor (22.00h) i ball (23.30h). Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Martorell, comenta que la festa d’aquest barri “és una de les de que té major seguiment i acceptació”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

A l’auditori Joan Cererols (19.00h) es celebrarà un concert del Cor Montserrat, i a les 20.30h s’inaugurarà l’exposició Martorell sobre rodes a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana, coincidint amb els 25 anys de l’entitat. A El Progrés, des de les 22.30h hi haurà sessió de ball, amb David Swing.

Diumenge, la festa a La Mina tindrà com a protagonistes la trobada de plaques de cava (10.00h) i el concert vermut a les 13.00h. A les 19.00h, els abonats a El Progrés gaudiran amb l’habitual sessió dominical de ball (19.00h) i tot seguit s’engegarà l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament. A partir de les 21.00h, el fossar de Sant Bartomeu serà escenari de l’ofrena floral, les salves i els cants d’honor.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La Diada

A partir de les 8.00h del dilluns Onze de Setembre, es trobarà a la plaça de la Vila tothom qui vulgui participar en la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, que enguany arriba a la seva 25a edició i que organitza la Secció Sardanista. De tornada, a les 10.00h, els assistents podran gaudir d’un esmorzar popular a la plaça de la Vila (tiquets a la venda anticipada a la Merceria Elisa, Cal Xic i Llibreria Miró). Una hora més tard, a les 11.00h, la Cobla Vila d’Olesa oferirà una ballada de sardanes.

En paral·lel, a les 08.15h, els participants de la 25a Sortida de motos clàssiques i antigues de l’AMCAM es trobaran a la plaça de l’Església, esmorzaran a ca n’Oliveras i iniciaran un recorregut cap a Masquefa i la Creu de l’Aragall per retorna a Martorell cap a les 12.30h i tancar la jornada amb un aperitiu. Finalment, a les 19.00h, hi haurà un concert d’havaneres amb el grup Rems i rom cremat a la plaça de la Vila. Corral explica que, degut a la celebració d’actes massius durant la Diada en els darrers anys, l’Ajuntament opta per “no contra programar altres activitats durant la tarda, al marge de les havaneres”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Com en altres celebracions, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament convida els martorellencs a publicar les fotografies i els comentaris a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram amb l’etiqueta #DiadaMartorell.

Programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya a Martorell