Els Bombers i el Banc de Sang aconsegueixen 121 donacions a Martorell

965
'Els Bombers les Bomberes t'acompanyen a donar sang'

Martorell ha acollit la 8a campanya ‘Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang’, organitzada per Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits. Divendres es va duu a terme a El Círcol, de 16.00 a 20.00h, amb 44 donacions i aquest dilluns a l’Espai Jove Punt Nord, de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 20.00h, amb 77.

Al llarg d’aquesta tarda, Bombers de Martorell ha amenitzat la jornada amb activitats al carrer, principalment adreçades a la canalla. Els menuts han pogut pujar al camió de Bombers, conèixer les eines que fa servir el cos per a les diferents tasques que desenvolupa i emprovar-se uns uniformes adaptats, tal com ha detallat Marc Augé, membre dels Bombers de Martorell.

Marc Augé, membre Bombers Martorell

La campanya conjunta pretén augmentar les reserves de sang, que baixen considerablement per Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquestes jornades es vol incentivar la donació les setmanes prèvies per tal d’assegurar que es mantenen els índex de sang a ratlla, ha recordat Augé.

Marc Augé, membre Bombers Martorell

En aquesta 8a edició, més de 30 parcs de bombers donen suport a una quarantena de cites de donació de sang, que es duen a terme entre el 4 de març i el 8 d’abril. En total, seran 37 les ciutats catalanes, entre elles Martorell, que acolliran la iniciativa solidària per omplir totes les lliteres disponibles i aconseguir sumar al voltant de 4.000 donacions de sang.