Els joves de Movem presenten les seves propostes d’habitatge, ocupació i oci

1325
Acte joves Movem Martorell

Amb el lema ‘Cuidem allò que importa amb la gent jove’, Movem Martorell ha fet aquest vespre un acte de campanya als jardins de l’Enrajolada. Els més joves de la llista han pres la paraula per tractar habitatge, ocupació i oci. Hi ha intervingut Guillermo Martín, Marcos Matías i Álvaro Lois, mentre que Alba Moreno ha fet de mestra de cerimònia. La candidata Laura Ruiz ha tancat l’acte.

El número 11 de la llista, Guillermo Martín, ha afirmat que a la nostra població hi ha “una absència flagrant de polítiques d’habitatge destinades a la joventut”. “Amb la Llei d’Habitatge estatal es podrien aplicar límits a l’increment del preu del lloguer, que a Martorell ronda els 700 o 800 euros, com en algunes zones de Barcelona, però l’equip de govern s’hi ha negat”. “Si l’Ajuntament disposa dels recursos legals i mecanismes per abaixar el preu del lloguer ho hauria de fer”.

Guillermo Matín, número 11 Movem Martorell

La disputa electoral en matèria d’habitatge “està entre els que estan a favor de l’especulació immobiliària i els que estem a favor de topar els grans especuladors, els fons voltor, perquè els joves puguem independitzar-nos”. “Que puguem accedir a un habitatge digne que no suposi més del 30% del nostre salari”.

Martín ha titllat de “projecte faraònic que voreja l’estafa piramidal” el nou barri de La Sínia, i ha incidit que “molts joves han hagut de tornar a casa dels pares per poder fer front a les despeses inicials que havien de desembutxacar per accedir a un dels pisos”. “En cap cas s’ha ofert un lloguer social o compra assequible pel salari mitjà de les classes treballadores d’aquest poble”.

Aprofitant que el míting s’ha fet a La Vila, el número 11 de Movem Martorell ha insistit que “és absurd construir nous pisos tenint blocs sencers en aquest barri que es podrien rehabilitar i fomentar la reactivació del casc antic. Després ens sorprenem que La Vila s’estigui quedant buida i sense comerços”.

Marcos Matías, número 8 a la candidatura, ha tractat les propostes joves en matèria laboral. “Apostem per la creació d’una escola d’oficis per donar importància a la formació i moure de lloc el Departament de Promoció Econòmica, que actualment es troba al Molí Fariner, i portar-lo a La Vila per crear un punt de trobada en aquest barri, que creiem ha estat oblidat els últims vuit anys de govern”, ha explicat.

També ha posat l’accent en reduir l’atur, “ja que portem anys sent la primera o segona ciutat del Baix Llobregat amb la taxa més elevada”. Per això, “volem crear formacions específiques per als llocs de treball que es necessiten a Martorell”.

Marcos Matías, número 8 Movem Martorell

En matèria d’oci, Álvaro Lois, número 10, ha parlat de “fer un cinema on els joves decidim què volem veure”, així com “fer de la Nau 2 una discoteca permanent, que funcioni de dijous a diumenge, gestionada pels joves a través d’un Consell de Joventut”. Lois ha asseverat que “als joves no se’ns pregunta, fan el que creuen que volem. A través d’un Consell de Joventut podríem ser més participatius, tenir més veu i vot a l’hora de dissenyar polítiques de joventut”.

Álvaro Lois, número 10 Movem Martorell

La líder de Movem Martorell, Laura Ruiz, ha volgut cedir tot el protagonisme als joves de l’equip. Hi ha intervingut per tancar l’acte reblant que “és un resum de com plantegem les polítiques de joventut, fetes per la gent jove. Prou tutelatge, prou paternalisme, prou posar-los a llistes per farcir-les”. “A Movem els candidats joves estan entre els 10 primers de la llista perquè creiem que són un relleu, i participen de forma activa al llarg dels quatre anys que dura un mandat”.

Laura Ruiz, candidata Movem Martorell

“Volem un oci per a diferents opcions, que no només se centri en la nit i en la Nau 2, i recuperar l’Ateneu com a espai de trobada. En habitatge, clamem lloguers assequibles i creiem que La Sínia no és una solució, perquè els joves no es poden permetre aquests preus. En quant a ocupació, que es tracti una persona jove com a la resta, no condemnar-los a la precarització”, ha conclòs.

Laura Ruiz, candidata Movem Martorell

Els assistents han pogut escriure les seves propostes en matèria d’habitatge, feina i oci per als joves en diferents post-its que han enganxat en una pissarra gegant, i han debatut en col·lectivitat.