Mossos d’Esquadra denuncia un camioner a Martorell que quadruplicava la taxa d’alcohol

1225
Foto: Mossos d'Esquadra

Agents de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud han denunciat penalment un home de 54 anys per conduir un camió pesant amb una taxa d’alcohol quatre vegades superior al màxim permès, alhora que el van denunciar administrativament per conduir sense respectar el descans diari obligatori.

Els fets van tenir lloc la tarda de dimarts, 10 de desembre, quan els mossos de trànsit feien un control a l’AP7, terme municipal de Martorell, de vehicles pesants. Els agents van aturar el camió de transports d’hortalisses que circulava en sentit nord per l’autopista i en el control del tacògraf del vehicle van detectar la infracció que afectava al no respectar les hores de descans entre períodes de conducció, reduint-lo en un 35%, motiu pel qual va ser denunciat administrativament per una infracció greu.

Paral·lelament, la prova de l’alcoholèmia practicada al conductor va mostrar que conduïa amb un nivell quatre vegades superior al permès en aquest tipus de vehicle, fet pel qual se’l va denunciar penalment. El conductor infractor va ser citat per presentar-se al Jutjat de Martorell.

Des de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit recorden alguns dels efectes de l’alcohol en l’organisme: l’alteració en la percepció, la dificultat de coordinació i l’augment del temps de reacció, fent que el seu consum sigui incompatible amb la conducció.

Recomanen als conductors no conduir si s’ha begut alcohol per, a banda de les repercussions administratives o penals que es poguessin derivar d’aquesta conducta, reduir la possibilitat de patir un accident de trànsit i les seves conseqüències.