Els Mossos d’Esquadra duen a terme un dispositiu rural al Baix Llobregat Nord

1327

Els Mossos d’Esquadra del Grup de Proximitat de la comissaria de Martorell i de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, policies locals i vigilants municipals duen a terme un dispositiu especial de vigilància en l’àmbit rural del Baix Llobregat Nord. Els objectius són implementar les mesures de restricció de mobilitat actuals i garantir el compliment de la Llei d’accés al medi natural.

En els darrers caps de setmana, els agents han detectat “un increment de la ocupació del medi natural per part de persones amb motocicletes, tipus trial i cros, tot i les restriccions actuals”, afirma el cap de la Unitat de Medi Ambient Regional de la Regió Policial Metropolitana Sud, el caporal Àlex Aguilar.

Àlex Aguilar, cap de la Unitat de Medi Ambient

“Ubiquem punts de control dins la muntanya per evitar excessos de velocitat, que es circuli per les pistes permeses, que portin matrícula i que tot sigui correcte. En funció de la problemàtica o de les queixes veïnals intensifiquem la vigilància a una zona o una altra de la comarca”, assegura el caporal.

Àlex Aguilar, cap de la Unitat de Medi Ambient

Aguilar aconsella que “es mirin les pistes senyalitzades i evitin aquelles on l’accés motoritzat està prohibit, que tinguin en compte l’amplada del camí i redueixin la velocitat, sobretot quan vegin gent. La muntanya l’hem de compartir entre tots”.

Àlex Aguilar, cap de la Unitat de Medi Ambient

El dispositiu es va activar el diumenge 31 de gener i es durà a terme fins que siguin vigents les restriccions.