Els Mossos detenen el presumpte autor de l’incendi forestal a Martorell i Castellví

695

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns al matí un home com a presumpte autor de l’incendi forestal de la setmana passada als termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes. Es tracta d’un veí de la urbanització Can Sunyer, que hauria causat el foc per una negligència mentre feia treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal.

La detenció ha estat possible a partir d’una investigació conjunta del cos policial i els Agents Rurals, que va començar el mateix dia d’inici de l’incendi, el dimarts 13 de juliol. Diversos agents del Cos d’Agents Rurals, a partir de les dades recollides per testimonis i amb els vestigis del foc, van determinar la seva àrea d’inici.

Segons les investigacions, l’autor dels fets havia estat realitzant treballs mecànics en una tanca perimetral d’una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal. A la zona es van localitzar les eines i es van recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barilles de soldar. Amb aquests indicis, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar el presumpte responsable dels fets.

Els agents rurals també van treballar la hipòtesi que el foc es generés a partir d’una línia elèctrica de la zona, però la Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri del Agents Rurals va descartar-ho en no detectar amb drons i càmeres tèrmiques, cap anomalia en el recorregut de la línia.

A partir d’ara, la Unitat d’Investigació de Martorell s’ha fet càrrec del cas i l’home passarà a disposició judicial aquest dimarts, com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu.

La realització de treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal, i del 15 de març al 15 d’octubre cal disposar d’una autorització administrativa per a poder-la realitzar en terreny forestal o en els 500 metres que els envolten. El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa la realització d’aquests fets esdevenen una negligència greu.

Piulada dels Mossos d’Esquadra referent a la detenció del presumpte autor de l’incendi