Els portaveus locals valoren els resultats de les eleccions al Congrés del 20-D

808
Eleccions al Parlament de Catalunya
Eleccions al Parlament de Catalunya

Les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Martorell han fet balanç dels resultats electorals locals obtinguts en les eleccions al Congrés dels Diputats d’aquest passat diumenge. La formació més votada va ser En Comú Podem, i un dels portaveus de Movem Martorell, José Simón, reconeixia que aquest cop sí que han connectat amb l’electorat. Els representants del PSC, ERC, PP i DiL també han fet lectura del comportament electoral martorellenc i d’àmbit general.

José Simón reconeixia que, a diferència del passat 27 de setembre, En Comú Podem “sí que ha aconseguit arribat a la gent, per intentar donar un aire nou a la política”, i ho han fet amb 3.961 vots i el 30,15%. El portaveu de Movem Martorell afegia que “volem anar més enllà del factor únicament nacional, i anar també a potenciar el sector social de la classe treballadora del nostre país”.

El PSC ha perdut la condició de tradicional força més votada a les generals. Amb 2.572 sufragis i el 19,6%, el portaveu local Lluís Tomás reconeixia que “hem perdut aproximadament uns mil vots en referència a 2011, però estem relativament satisfets del que ha passat a Martorell, a Catalunya i a Espanya, tenint en compte el que ens deien les enquestes pre electorals”.

Ciutadans, sense representació municipal ni precedents de resultats el 2011, va ser tercer amb 1.935 suports (14,73%). Els darrers resultats electorals a la nostra població –les eleccions del 27S- marquen però un descens de quasi mil vots de la formació encapçalada per Albert Rivera.

Esquerra Republicana de Catalunya va ser quarta amb 1.571 suports (11,96%). El portaveu Adolf Bargués destacava que “estem molt contents de gairebé triplicar resultats, ja que el 2011 en vam tenir 624. Estem recollint els fruits de molts anys de coherència política quan érem minoria, i mantenim el nostre esperit fundacional sense perdre les nostres sigles històriques”.

El Partit Popular va passar a ser cinquena força a Martorell amb 1.333 vots. Els populars han perdut gairebé un 58% dels vots que tenien el 2011, però Francesc Josep Arpal preferia destacar els resultats generals: “el PP ha guanyat les eleccions a tot Espanya”. Tot i felicitar a En Comú Podem pel triomf, Arpal advertia que “ni Podemos ni Ciutadans no han governat mai”.

Democràcia i Llibertat, sigles que englobaven l’actual CDC, va sumar 1.315 vots (10%), registrant una notable davallada respecte als 3.084 de CiU de fa quatre anys. El portaveu Lluís Esteve admetia que “quant a partit no podem estar satisfets”, però feia també una lectura “en clau de país, ja que els resultats són importants: el Congrés tindrà 17 diputats catalans independentistes, i 29 en total a favor del dret a decidir, front els 18 constitucionalistes”.