Els Pressupostos Participatius d’FGC revertiran en millores a les instal·lacions de Martorell

492
Pas superior FGC Martorell-Enllaç

Més de 450 persones han votat en els segons Pressupostos Participatius d’FGC per decidir a quines propostes es destinaran 660.000 euros del pressupost d’inversió. En total, s’han triat 22 propostes, tres de les quals revertiran en millores per a les estacions i equipaments d’FGC a Martorell.

Els Pressupostos Participatius de Ferrocarrils es realitzen per tal d’implicar i fer protagonistes els diferents grups d’interès d’FGC en la decisió sobre una part del pressupost d’inversió de l’empresa.

El personal que treballa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la ciutadania han escollit 15 propostes externes i 7 d’internes de les 30 sotmeses a votació.
Els projectes que han rebut més vots i als quals es destinaran 660.000 euros del pressupost d’inversió de Ferrocarrils (el 0,5% de la inversió total de 2022) es poden consultar aquí.

A Martorell s’incrementarà la il·luminació a l’entorn de l’estació de Martorell Central amb 15.000 euros inversió. També s’ampliarà la marquesina de les vies 1 i 2 de Martorell Enllaç amb un pressupost de 50.000 euros. Per últim, s’adequarà un pàrquing cobert per a bicicletes al Centre Operatiu de Martorell (COM) per al qual es destinaran 25.00 euros.

El procés participatiu va començar el mes de març. En total es van presentar 199 propostes: 72 d’internes, que incidien en el treball intern i el personal d’FGC i 127 d’externes, referents a les instal·lacions i els serveis que Ferrocarrils ofereix a la ciutadania.

Del total, es va fer la tria de 30 projectes. A la votació hi ha participat 321 persones a nivell intern i 137 a nivell extern. Els primers projectes s’iniciaran abans que acabi l’any.

Per a la directora d’Organització i Persones de Ferrocarrils, Juliana Vilert, amb processos com aquests “volem construir una cultura de participació i innovació oberta a tothom qui té relació amb FGC alhora que fomentem la reflexió sobre les necessitats presents a nivell intern i territorial a l’entorn dels serveis que ofereix Ferrocarrils en particular i la mobilitat en general”.

En aquest sentit, el foment del lideratge participatiu i la cocreació són eixos principals del Estratègia d’Activisme 2030 de Ferrocarrils i que pretén posicionar la companyia com una empresa activista en el foment de la participació, la implicació i la suma de talent de totes les persones.