Els treballadors de SEAT ratifiquen el preacord del nou conveni col·lectiu

1682
Foto: SEAT

El 72,34% dels afiliats de CCOO i UGT de SEAT han donat aquest dimecres el vistiplau al preacord del nou conveni col·lectiu signat pels dos sindicats i l’empresa. Ha estat aprovat per 7.091 treballadors, 2.576 (el 26,78%) ha votat en contra, 117 vots han votat en blanc i 18 vots han estat nuls. L’acord definitiu es rubricarà en les properes setmanes, un cop redactat el text i publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El conveni de SEAT preveu un increment salarial en taules del 6,5% aquest 2022 i garantir la revisió d’acord en funció de l’IPC en els propers anys. Redueix la jornada del col·lectiu vinculat a producció per primera vegada en els últims 16 anys, que quedarà en 212 dies a l’any.

Incorpora una clàusula de revisió vinculada a la inflació amb caràcter reatroactiu i fixa aquest increment en taules del 6,5% esmentat, a més de contemplar una paga en el moment de la signatura del conveni i d’altres mesures addicionals, com ampliar la paga en cas de beneficis i treure de topall els triennis.

El pla de sortides voluntàries estarà obert des d’aquest any fins a l’any 2026 per a un total de 1.330 persones que tinguin 61 anys o que aconsegueixin aquesta edat durant el període de vigència del conveni. SEAT es farà càrrec del conveni especial de la Seguretat Social per a aquests treballadors fins a arribar a l’edat legal de jubilació.