Usuaris i treballadors de la Residència Sant Joan de Déu, els primers a vacunar-se contra la COVID a Martorell

1457

La campanya de vacunació contra el coronavirus a Martorell ha començat aquest matí a la Residència Sant Joan de Déu, on han rebut la primera dosi un centenar d’interns i treballadors. Maria Amills, usuària centenària del centre, i Yéssica Vizcaíno, treballadora de 19 anys, han estat les primeres a rebre-la.

Una vintena de professionals del Departament de Salut de la Generalitat s’ha desplaçat a la residència per administrar la primera dosi de la vacuna de Pfizer, i en vint dies hi tornaran per posar-ne la segona.

El director de la Residència Sant Joan de Déu, Jonathan Triviño, assegura que “avui és un dia de molta il·lusió, molta esperança i emoció. No ens hem de relaxar, perquè encara queden molts mesos per a que la majoria de població estigui vacunada i poder aconseguir la immunitat de grup, però per nosaltres és tota una fita. Som la primera residència de la nostra àrea sanitària en vacunar-nos i és tot un orgull”.

Jonathan Triviño, director Residència Sant Joan de Déu

“El fet de poder estar vacunats és un punt d’inflexió. No tenim cap cas positiu a la residència i aquest és un dels perquès ens hem pogut vacunar. A les residències on hi hagi algun cas positiu no podran vacunar encara, però ho faran en breu”, explica Triviño.

Jonathan Triviño, director Residència Sant Joan de Déu

Un dels primers residents a vacunar-se ha estat Màrius Garcia, que no amagava els dubtes i pors, però ha celebrat haver-la rebut i ha assegurat que tothom l’ha acceptat molt bé. A més, ha destacat la tasca de la comunitat científica per obtenir-la i començar a posar fre a la pandèmia.

Màrius Garcia, resident

A Catalunya, s’han vacunat un total de 802 persones des de diumenge. Ahir no es va posar cap vacuna, a causa del retard en la distribució de les 60.000 dosis setmanals previstes per un problema logístic. Aquestes han arribat aquesta matinada a l’aeroport del Prat i ja es troben al Banc de Sang i Teixits des d’on es distribuiran a tot el territori per iniciar aquest dimecres la “vacunació massiva”.