En marxa un nou programa ‘Ocupa’t-4 Dones’ que combina orientació i formació

921

Una quinzena de dones han assistit a l’inici de les accions formatives del programa Ocupa’t-4 Dones al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. En aquesta nova edició del programa hi participen 40 dones, d’entre 18 i 56 anys, en situació de reincorporació al mercat de treball, amb un nivell de formació bàsic i mig. Ocupa’t-4 Dones combina accions d’orientació i formació.

Les accions formatives del programa s’han iniciat amb el Taller d’apoderament per a dones, a càrrec de Carmen Cordón, responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Martorell. L’objectiu d’aquest taller era transmetre a les dones la importància de l’autoconeixement per aprendre a valorar i acceptar les seves característiques, identificar les seves fortaleses i debilitats.

Ocupa’t-4 Dones és un dispositiu específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Treball als Barris i cofinançat pel Fons Social Europeu.

L’objectiu principal de l’Ocupa’t-4 Dones, és oferir eines i recursos a les participants que les ajudin a desenvolupar les seves competències professionals per tal de reconduir la seva situació laboral. Durant dotze mesos, les participants combinen accions d’orientació i formació amb pràctiques en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies, segons les seves necessitats.

Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el procés que són: la relació amb una mateixa, la relació amb els altres, la reflexió sobre el treball (remunerat i no remunerat), l’autoconeixement (sobretot el coneixement de les pròpies competències), el coneixement de l’entorn i la seva forma de relacionar-s’hi, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.

Èxit de la passada edició

La passada edició d’aquest programa de reinserció laboral per a dones de Martorell, l’Ocupa’t-3 Dones, va finalitzar el passat mes de desembre amb un percentatge d’inserció laboral del 53% de les seves participants. 70 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell van tenir l’oportunitat de participar-hi i 37 d’elles van aconseguir una oferta laboral.