En marxa un tercer curs de La Universitat de l’Experiència que ja frega el centenar d’inscrits

983
La Universitat de l'Experiència

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural ha estrenat un nou curs de La Universitat de l’Experiència, el cicle de conferències sobre temàtiques multidisciplinars adreçades, principalment, a la gent gran. La nova temporada -la tercera- ja ha assolit el rècord d’inscrits, superant els 90. La posada en marxa s’ha fet amb portes obertes, la primera conferència i una vuitantena d’assistents. D’ara i fins el 28 de febrer s’han programat 16 sessions.

“Comencem un nou curs amb molt bones perspectives i 96 inscrits, que segurament acabaran arribant al centenar”, apunta la directora de l’entitat organitzadora -Estudis A12- i presidenta de les Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA) -entitat col·laboradora-, Muntsa Lamúa.

Raó d’aquest creixement a Martorell és el fet que, com Lamúa comenta, “tenim un programa molt bo, pensat per a les persones assistents del curs passat”.

Muntsa Lamúa, coordinadora de La Universitat de l'Experiència

També ha funcionat “el boca-orella. La gent n’ha parlat, hem aclarit molts dubtes i hi ha hagut un cert poder de captació, i estem molt contentes”, diu la coordinadora de l’activitat a Martorell, Enriqueta Tobella.

Enriqueta Tobella, coordinadora a Martorell de La Universitat de l'Experiència

A la presentació, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha dirigit unes paraules a la concurrència, per indicar que des del govern municipal “estem encantats d’encetar com cada any La Universitat de l’Experiència. És un cicle molt interessant i hi aprenem molt”. I ha agraït l’empenta de Lamúa i Tobella a l’hora d’activar el cicle.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
La Universitat de l’Experiència

‘Els maquis al cinema espanyol de ficció històrica’, ha estat el primer tema programat, que com la resta es desplegarà en dues sessions consecutives: la primera aquest dimarts, i la segona, el proper 25 d’octubre. Les imparteix la llicenciada en Història de l’Art per la UB Raquel Martín.

La programació continuarà al novembre amb xerrades sobre temàtiques molt variades. Per aquest ordre, n’hi haurà d’història; d’antropologia; de lingüística; de biologia marina; de religió; d’arqueologia i de ciències de la salut fins el 28 de febrer. Totes elles se celebraran a l’Auditori en dimarts a les 17:30h i duraran 1 hora i 45 minuts. Podeu consultar totes les sessions en aquest enllaç.

Lamúa recalca que “la matrícula és oberta i contínua”, i es pot fer trucant al 93 439 94 59 o escrivint al correu a12@blanquerna.url.edu. Al web www.a12url.wordpress.com també hi ha tota la informació necessària.

Muntsa Lamúa, coordinadora de La Universitat de l'Experiència

La Universitat de l’Experiència és una formació amb esperit universitari però a l’abast de tothom. S’orienta a la gent gran, però també és oberta a tothom. Martorell en va ser una seu pionera ara fa tres cursos, sota l’organització a càrrec d’A-12 Estudis & Reserca Universitària, amb el suport de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA), el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Martorell; la UPC i la URL.