‘Entusiasme’ inclou un curs inèdit per apropar l’art contemporani al professorat

1067
David Armengol, comissari de l'exposició
David Armengol, comissari de l'exposició

‘Entusiasme i art contemporani?’ és el títol d’un curs per apropar l’art contemporani al professorat d’educació primària i secundària. L’activitat s’emmarca en l’exposició Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA de la Diputació de Barcelona, i hi participen 35 docents de Martorell. El curs va començar aquest dijous al Muxart Espai d’Art, i es repetirà els dies 6 i 15 de març.

El curs és una experiencia inèdita en la programació artística dels darrers 20 anys de la Diputació de Barcelona. “Neix fruit d’una petició feta per l’Ajuntament. Un curs com aquest no ens l’havien demanat mai. És una molt bona idea i crec que el proposarem a d’altres llocs”, va afirmar la directora del Programa d’Arts Visuals de la Diputació, Anna Crosas.

Anna Crosas, directora del Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona

El comissari de l’exposició, David Armengol, és l’encarregat d’impartir el curs. En aquesta primera sessió, va introduir els participants en el llenguatge artístic contemporani, va obrir un espai de debat i va conduir una visita guiada a la mostra. “Volem ser molt receptius al que els mestres puguin necessitar per tal d’aproximar l’art a nens i nenes i adolescents”, va explicar.

David Armengol, ponent de la primera sessió

De fet, la doble pretensió de les sessions és entendre l’art actual com una manera de fer pensar la societat sobre el món que l’envolta i que plasmen els artistes, tant de manera crítica com poètica. També, conèixer eines útils per incorporar l’art contemporani a l’aula.

Dues sessions més

Les altres dues sessions se celebraran els dies 6 i 15 de març. La segona la impartirà Tonina Cerdà, responsable de Programes Públics i Educació del MACBA el dimarts 6 de març (17.30h). La tercera anirà a càrrec de Sandra Arnau, educadora d’Experimentem amb l’Art, i de Jordi Ferreiro, artista i educador.

Anna Crosas, directora del Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona