Es comença a administrar la tercera dosi a les residències de Martorell

262

Salut ha començat aquest dimecres a inocular una dosi addicional de la vacuna contra la COVID-19 a les persones usuàries de la Residència Anoia de Martorell, després que la Comissió de Salut Pública l’aprovés per al col·lectiu de gent gran. El proper divendres, és previst que es faci el mateix a la Residència Sant Joan de Déu.

El 96,9% de les persones que viuen en centres residencials de Catalunya estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa. La tercera dosi de la vacuna s’administra per a aconseguir un reforç immunològic entre la població més vulnerable en cas d’una hipotètica infecció per coronavirus, com és el cas de la gent gran.

A més, la tercera dosi s’administra també a persones que tenen condicions de molt alt risc de patir complicacions per la COVID, com ara les que tenen un òrgan trasplantat o reben determinats tractaments oncològics que debiliten el sistema immunitari. Fins ara ja l’han rebuda gairebé 4.000, majoritàriament amb la vacuna Moderna. A Catalunya ja hi ha 5.600.000 persones amb la pauta completa, això és un 71% de la població.

Pel que fa les dades de coronavirus a Martorell, avui hi ha 6 persones de fora de Martorell, positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 15 persones, 1 de Martorell i 14 de fora, ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 21 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui de 2’60 i el risc de contagi és molt alt. Avui, hem de lamentar 1 defunció pel virus d’una persona de fora de Martorell a l’Hospital Sant Joan de Déu.