Es presenta a la ciutadania la capitalitat com a ‘Ciutat Europea de l’Esport’ i els seus ambaixadors

5191

L’Ajuntament ha celebrat aquest vespre a l’Auditori Joan Cererols l’acte de presentació de Martorell com a ‘Ciutat Europea de l’Esport 2023’ i ha reconegut els seus ambaixadors. Tots ells, 27 esportistes martorellencs que triomfen més enllà dels clubs locals, tindran presència en els actes que es prepararan durant el proper any per reforçar el paper del municipi com a capital europea de l’esport, l’única de catalana que ha estat escollida.

Una representació del consistori, formada per l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i els regidors Gerard Mimó, Rosa Cadenas i Sole Rosende, va recollir a Brussel·les la bandera que reconeix Martorell com a capital i avui l’han ofert a les entitats esportives, als ambaixadors, als seus familiars i al públic que hi ha estat present.

La llista d’ambaixadors està integrada pels futbolistes Eric Garcia, Salva Ferrer, Ricard Pujol, Laia Martret, Ilias Akhomach, Antoniu Roca i Irene Melero; els pilots Pep Mas, Sergi Pérez, Pep Arquè, Genís Forns i Adrián Acuña; L’entrenador i jugadora de bàsquet Adrià Alonso i Lucía Melero, respectivament; les jugadores de voleibol Aina Ginestà, Eva Rodríguez i Sara Rodríguez; la karateka Mireia Bejarano: el jugador de beisbol Shun Esteve; la jugadora de futbol sala Nerea Nuño; la tiradora amb arc Lucía Ramos; la jugadora d’hoquei Noa Cobo; la geneta Gal·la Valls; el powerlifter Marc Rius; l’speedcuber de Rubik Mauro Ortega; la jugadora d’escacs Laia Garcia i el nedador Agustí Riera.

Un projecte esportiu global i d’integració

Martorell és l’única ciutat catalana que l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), l’entitat que lliura aquest guardons, ha destacat. Segons l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ho ha fet en part “gràcies a que el treball col·lectiu martorellenc ha pesat molt, perquè tothom ha empès en la mateixa direcció”.

Per Fonollosa, “tenim un projecte esportiu basat en la integració, la cohesió, la convivència i l’educació i això va fer que siguem ciutat europea, l’única catalana. Això és una tasca que, per arribar-hi , fa falta molta gent i hem comptat amb tothom. el nostre model educatiu està basat no tant en la competència, sinó en tots els valor que comporta la pràctica esportiva; l’esport elimina desigualtats i segregacions i per això tenim el projecte Martorell Educa 360 “.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor d’Esport, Gerard Mimó, ha coincidit a destacar la feina grupal, “aquesta nominació és producte del treball conjunt de totes les persones, integrem un gran equip esportiu que és Martorell i tots nosaltres, així com molta altra gent”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Fonollosa s’ha referit al paper que jugaran els ambaixadors durant el proper any i els anima a deixar el nom de la ciutat a tot arreu. “Tindrem un any de molts esdeveniments esportius, Martorell es projectarà, i demanem als ambaixadors que portin el nom de Martorell allà on vagin”, ha explicat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’acte ha acabat amb una foto de família de tots els ambaixadors i una aperitiu per a tots els assistents.