Esquerra reclama assegurar les places necessàries a totes les etapes educatives

843

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Martorell, Adolf Bargués, acompanyat d’altres membres de la candidatura, ha demanat el vot aquesta tarda als veïns del barri del Torrent de Llops. ERC proposa consolidar i promoure més programes de diversificació curricular a Secundària, com a mesura d’atenció a la diversitat.

Bargués s’ha centrat en les propostes d’Esquerra per a l’ensenyament remarcant que “cal la implicació de tota la comunitat educativa: mestres, alumnat i famílies, i d’aquí la importància de potenciar el paper de les AMPES i del Consell escolar municipal. Cal consolidar la xarxa d’infància, que integra serveis socials, sanitat, ensenyament i professionals, i proposar nous recursos per atendre millor les necessitats que sorgeixen dia a dia”, ha explicat.

Segons el candidat d’Esquerra, també és “imprescindible vetllar per tenir assegurades les places per a tots els infants i joves en les diferents etapes educatives amb prou previsió, tot tenint en compte tant el nombre de naixements com els fluxos migratoris. Si aquesta previsió hagués existit, s’haurien evitat conflictes i remodelacions a corre-cuita”, ha reblat.

“Hem de tenir present que Martorell és, tradicionalment, una vila d’acollida i de pas, i això genera grans variacions de població infantil”, per la qual cosa, “cal que tinguem en compte aquesta singularitat i també que aconseguim, a través de l’Oficina Municipal d’Educació, una escolarització socialment més equilibrada de l’alumnat, especialment pensant en aquell que s’incorpora un cop el curs ja està en marxa”, ha afirmat.

D’altra banda, Bargués també ha fet referència a la voluntat de continuar garantint l’oferta de places per a l’etapa 0-3 anys a les llars d’infants municipals, així com a la necessitat de “consolidar i promoure, a Secundària i dins l’àmbit municipal, programes de diversificació curricular per una millor atenció a la diversitat”.

Demà dijous, 14 de maig, Bargués i l’equip d’Esquerra a Martorell tornaran a fer campanya al barri de la Vila, amb el punt d’informació de campanya situat a la plaça de la Mare Sant Ramon entre les 16:30 i les 18.00h. Més tard, a les 19.00h, Esquerra presentarà el seu programa de Govern en un debat obert a la ciutadania a la seu del Casal Francesc Riera (Sant Antoni Maria Claret, 25b).