Fantasia d’alta volada a l’11a representació de la Llegenda del pont del Diable

1046

L’11a representació de la Llegenda del pont del Diable ha omplert de fantasia i tradició el monument històric martorellenc, aquest dissabte a la nit. L’espectacle, que ha atret la curiositat de més de 1.500 persones, ha estat embolcallat de la 8a Fira Gastronòmica al passeig del Quarter i del concert de Judit Neddermann.

La llegenda d’enguany ha comptat amb la participació de Grupo Puja! de teatre i dansa aèria, la Colla de Geganters, la Colla de Diables i Drac, els Capgrossos i Escoles de dansa de Martorell, sota la direcció artística de Joan B. Torrella i la producció de Carola Pujol.

Un viatge que ha posat en relleu el personatge de la Velleta com a heroïna de la història, com a dona astuta i sàvia que resol el problema de tot un poble. Una somiadora, una guia, necessària en un món en crisis i adormit en els valors. Visualment, el públic ha pogut percebre el relat en diverses dimensions, amb coreografies a 30 metres d’alçada i també al mateix pont, en una funció lluminosa i regalada de so.

8a Fira Gastronòmica

Els assistents han pogut sopar a la 8a Fira Gastronòmica del passeig del Quarter, de 20.00 a 01.00h, que ha ofert diverses parades amb tot tipus de menjar per a satisfer els paladars del públic.

Pels qui han preferit bona cervesa i tapes, el Celler de Martorell hi ha establert la seva parada per oferir “cervesa artesana i braves amb romesco, Guacamole i també un planxat de galta desossada, que és el nostre entrepà estrella al bar, i aquí a la Fira en fem una adaptació”. “És el tercer any que estem aquí i sempre acostuma a ploure, però tot i que enguany convé que plogui, esperem que el temps es comporti aquesta nit, i que vingui molta gent”, tal com ha explicat Anna Víctor l’encarregada de l’establiment.

Anna Víctor l'encarregada de l'establiment del Celler de Martorell

Per al Mas Sunyol ha estat la primera vegada a la Fira de Primavera, i tal com ha expressat Alexis Bargués, responsable de l’estand, “volem oferir una mica de tapeig i vi, perquè tothom passi una bona estona. Esperem que el temps ens acompanyi i que la gent aprofiti per gaudir aquesta Fira de Primavera de Martorell”.

Alexis Bargués, responsable de l'estand del Mas Sunyol

Per la seva banda, al restaurant Les Vinyes “no ens hem perdut cap Fira de Primavera, hem vingut cada any”, ha remarcat Antonio Adamuz, el responsable. A l’estand, “oferim entrepans de botifarra negra i de pagès, i altres variats. Esperem que no plogui i el temps ens acompanyi perquè normalment és un èxit aquesta fira i la Llegenda del pont del Diable”.

Antonio Adamuz, responsable del restaurant Les Vinyes

En acabar la representació de la Llegenda del pont del Diable, la cantant Judit Neddermann ha ofert un directe al fossar de Sant Bartomeu presentant el seu últim disc, Lar, entre el folklore ibèric i els sons brasilers. Ho ha fet a trio amb les veus de Nacho Melús i Nerea Pozo.

En aquest treball Neddermann torna a casa, honra les arrels, s’envolta de músics estimats i crea cançons que busquen l’amor, la pau i la celebració. Coproduït per Arnau Figueres i Pau Figueres, insisteixen en la sonoritat de la banda que s’ha anat forjant amb els anys i sumen diverses col·laboracions estel·lars: Noa (Israel), Eliseo Parra (Espanya) i el cantautor brasiler Dani Black (Brasil).

Concert Judit Neddermann. Foto: Grisphoto

A la tarda, les figures festives han pres del protagonisme amb la Cercavila de la Llegenda. Hi ha participat el Drac Fafum, els Gegants de Martorell, els Capgrossos de Martorell, els Bastoners de Martorell i els gegants convidats de Cassà de la Selva. La plantada i mostra de balls ha tingut lloc a la plaça de la Vila i, tot seguit, ha arrencat el recorregut, tot fent dansar les figures festives, des del carrer d’Anselm Clavé fins al carrer de Sant Bartomeu.

Xavier Batallé, membre de la junta directiva de la colla de Bastoners de Martorell ha valorat molt positivament la participació en la Fira de Primavera perquè “ens sentim molt orgullosos que el nostre poble confiï en nosaltres, perquè ens fa sentir acollits, i sentim que s’hi aposta per la cultura popular. A més, els nostres coneguts sempre ens estan animant i les famílies s’apunten també, i això és molt d’agrair”.

“Sempre hi ha petits defectes que podem millorar, als quals se li suma el factor dels nervis que ens juguen males passades. Ens sentim més còmodes durant la cercavila en moviment, perquè els balls de la plaça és un moment molt intens d’emocions per a nosaltres, perquè hi ha molta gent mirant, i això imposa, però ens ho hem passat bé”.

Xavier Batallé, membre de la junta directiva de la colla de Bastoners de Martorell

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegans de Martorell, ha explicat que a la Llegenda del pont del Diable, “s’hi sumen totes les colles de cultura popular del nostre municipi, com són els bastoners, el Drac Fafum de l’escola Els Convents, els Capgrossos de Martorell i una colla forana que enguany han estat els Gegants de Cassà de la Selva, que són dos gegants que tenen la imatge dels faraons egipcis”.

Cercavila de Llegenda. Foto: Grisphoto

“Un cop s’han fet els balls de lluïment a la plaça, s’ha sortit en cercavila fins als peus del pont del Diable, on s’ha dut a terme la representació de la Llegenda, on la Velleta i el mateix Diable en són els protagonistes. A banda, però, també hi han participat els Capgrossos, els Diables i els dansaires del poble. Aquest és un acte per gaudir amb tota la família”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegans de Martorell

La jornada ha clos amb la Nit DJ, des de les 23.00h a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. DJ Enka i DJ Pablo es fusionen per crear una experiència musical única. Amb més de 20 anys d’experiència entre tots dos, Enka ofereix sessions plenes d’energia i ritme, mentre que Pablo, amb la seva frescor i versatilitat, garanteix una selecció musical que abraça des del que és actual fins als grans clàssics, prometent una nit inoblidable.