Fava de Cacau per a la Pastisseria Grau, per cinquè any consecutiu entre les 50 millors de Catalunya

460
Natàlia Grau, responsable Pastisseria Grau

La Pastisseria Grau, amb establiments a Martorell i Esparreguera, ha estat guardonada, per cinquè any consecutiu, amb el prestigiós premi Fava de Cacau, que la situa entre les 50 millors pastisseries de Catalunya. L’establiment celebra un nou reconeixement al seu compromís amb l’excel·lència en el món de la pastisseria.

Aquest premi destaca el treball constant, la qualitat artesanal i la dedicació d’una empresa que, des de 1865, ha estat un pilar fonamental no només a Esparreguera, municipi on van començar, sinó també a Martorell, on va obrir la seva segona botiga l’any 2013.

La 8a edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va premiar el passat dissabte les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les Faves d’Or i les distincions Fava de Cacau, una de les quals va ser per a la Pastisseria Grau de Martorell.

Natàlia Grau, responsable de la Pastisseria Grau, diu que “és un honor i un reconeixement que comença a ser constant. El primer any va ser una sorpresa, però ara ja en portem cinc i estem consolidats com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya. Estem molt contents i creiem que se’ns valora l’esforç i la feina que fem”.

Natàlia Grau, responsable Pastisseria Grau

La Pastisseria Escribà (Barcelona) va guanyar el premi Fava d’Or a la Pastisseria Més Innovadora, la Targarona d’Igualada va obtenir la Fava d’Or a la de Més Valor Històric i La Sans, de La Bisbal d’Empordà va guardonar la Fava d’Or com a elaboradora del Producte Singular.

Fundada al carrer Gran d’Esparreguera fa més de 150 anys, Pastisseria Grau ha crescut mantenint la seva essència familiar i el compromís amb la tradició. Amb cinc generacions al capdavant, el negoci és un referent no només per la seva oferta de productes, sinó també per representar el patrimoni cultural i comercial de Martorell i d’Esparreguera, dues poblacions amb una estreta vinculació a la seva història.

“Fem una pastisseria tradicional del país, que hem anat actualitzant”, reconeix Natàlia Grau. “Sempre hi ha tortell de nata, massini, braç, crema, coses molt nostres, però també de més elaborades, amb combinació de sabors. Ens agrada molt fer peces individuals perquè el client pugui tastar diversos gustos, coses diferents per sorprendre el públic”. Ara mateix, el pastís més sol·licitat és de mel i mató, que volen proposar per commemorar el Mil·lenari de Montserrat.

Natàlia Grau, responsable Pastisseria Grau

Els orígens de Pastisseria Grau es remunten a l’any 1865, quan es va fundar com a Cal Nasi Simó, al carrer Gran d’Esparreguera. Des dels seus inicis, va destacar per la qualitat artesanal dels seus productes i la seva implicació amb la comunitat local. A mesura que passaven els anys i després de la Guerra Civil, el negoci va adoptar el nom de La Lionesa, consolidant-se com una de les pastisseries més reconegudes de Catalunya durant el segle XX.

Al llarg de les dècades, l’empresa va continuar creixent i adaptant-se als canvis del sector, mantenint sempre la seva essència familiar. Als anys 60, Antonio Grau, amb només 14 anys, va començar a treballar a la pastisseria i va ser, més tard, una figura clau en la continuïtat del negoci familiar. Anys més tard, Antonio es va casar amb Rosa, l’hereva de la família, i junts van iniciar una nova etapa. El 1990 van obrir un primer establiment a Sant Pere de Riudebitlles i més tard a Esparreguera.

Natàlia Grau, responsable Pastisseria Grau

Des de 2013, Natàlia Grau, cinquena generació de la família, és la responsable del negoci. Amb una formació especialitzada a l’Espai Sucre i un màster en Xocolata de l’EGPB, Natalia ha mantingut la tradició i ha sabut integrar innovació i creativitat en els seus productes. La seva visió ha permès preservar els sabors i tècniques de generacions anteriors mentre afegeix un toc modern i fresc a les creacions de la pastisseria, consolidant la seva posició com a líder en el sector de la pastisseria artesana. El 2013 va obrir la botiga de Martorell, consolidant així la seva presència a la comarca.