Finalitza una intensa i seguida Setmana Gran a la Residència Sant Joan de Déu

1695
Setmana Gran de la Residència Sant Joan de Deu. Concurs de dibuix infantil
Concurs de dibuix infantil

La Residència Sant Joan de Déu de Martorell ha posat el punt i final aquest diumenge a sis dies d’activitats lúdiques per als usuaris, que han constituït la seva Setmana Gran. L’acte central ha estat una festa al migdia amb missa, actuació dels Bastoners de Martorell, parlaments i un vermut, que s’ha complementat a la tarda amb la participació del grup Olesa Ball. Entre la programació ha destacat com a novetat un concurs de dibuix infantil per estretar més el vincle intergeneracional entre grans i petits.

Des del passat dilluns i fins aquest diumenge, la Setmana Gran ha inclòs una representació teatral; un bingo musical; una passejada a Can Cases amb la col·laboració de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord; una xerrada sobre maltractament a la gent gran en col·laboració amb l’Associació de Malalts d’Alzheimer; una excursió de dia sencer a la Vila Olímpica de Barcelona; un concurs de dibuix infantil; havaneres i les activitats del diumenge abans esmentades.

Montse Alegre, directora de la Residència Sant Joan de Déu, recalcava que “durant tot l’any fem moltes activitats, però les intensifiquem aquests dies. Estem molt contents de com ha anat la Setmana, i molt agraïts de com s’hi ha implicat tothom: els avis, les famílies i el personal del centre”.

Montse Alegre, directora de la Residència Sant Joan de Déu

La Setmana Gran ha incorporat al programa un concurs de dibuix infantil, que es va celebrar el dissabte al matí. “Va ser idea de l’usuari Màrius García, persona molt implicada en fer coses, i va tenir molta participació, amb 19 nens i nenes”. Alegre explica que “pretén establir una major relació entre els infants i la gent gran. De fet, implicats ho han estat sempre, perquè durant l’any nens i nenes de les escoles visiten la gent gran a la Residència i els encanta, i els nostres usuaris també van a les escoles, sobretot pel Carnaval”.

Montse Alegre, directora de la Residència Sant Joan de Déu

Fernández: “La Setmana Gran acosta les activitats de Martorell als usuaris”

L’acte de cloenda ha comptat amb la visita de l’alcalde Xavier Fonollosa, del regidor de Gent Gran i Salut Albert Fernández i d’altres regidors de l’equip de govern. Fernández ha opinat que “és molt important aconseguir que la gent gran de la Residència se senti a gust i emocionalment bé amb aquesta programació. Treballem en aquesta línia, tant des de la pròpia Residència com des del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones”.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut de l'Ajuntament de Martorell

El regidor valorava que “hem rebut comentaris molt positius de la Setmana tant per part dels residents com dels treballadors. Creiem que aquesta programació serveix per acostar moltes activitats que es fan a Martorell a aquestes persones que no tenen la facilitat de desplaçar-se, i alhora per sensibilitzar familiars i altres martorellencs amb el dia a dia de l’equipament d’una manera lúdica i festiva”.