Fonollosa assisteix a la presentació del Pla Comarcal d’adaptació al Canvi Climàtic

596
Foto: Consell Comarcal Baix Llobregat

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, del qual en forma part l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es va reunir ahir a la seu del Consell Comarcal per aprovar el Pla de Resiliència al Canvi Climàtic de la comarca. És un document que té l’objectiu de fer més resilient el Baix Llobregat respecte als impactes del canvi climàtic.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, va donar pas a presentar aquest Pla, destacant que “el Pla de Resiliència al Canvi Climàtic del Baix Llobregat és una eina que, a partir de l’anàlisi de les principals vulnerabilitats de la comarca en relació amb els efectes del Canvi Climàtic, planteja un conjunt d’actuacions d’àmbit supralocal i comarcal per avançar envers l’adaptació al canvi climàtic”.

El Pla reforça les actuacions del Consell Comarcal orientades a adoptar mesures i pretén reforçar i orientar la comarca davant l’escenari de canvi climàtic, sent d’utilitat als ajuntaments per identificar accions que es poden impulsar de manera coordinada des d’una visió supramunicipal, engegar una estratègia d’adaptació si encara no ho han fet, o actualitzar o revisar l’estratègia existent.

L’elaboració del Pla de Resiliència al Canvi Climàtic del Baix Llobregat – Adaptació i Economia Circular ha comptat amb un procés participatiu, en el que s’han realitzat tres sessions amb personal tècnic dels municipis de la comarca, i una sessió amb la ciutadania, en col·laboració amb els municipis, en la que es van exposar els treballs duts a terme i es van recollir propostes de les persones participants.

El conseller de Medi Ambient, Jordi Carbonell, va introduir la presentació del Pla posant l’accent en què “el canvi climàtic és ja una realitat que afecta la comarca del Baix Llobregat en l’àmbit econòmic, social i ambiental i constitueix un dels majors reptes que cal afrontar a tots nivells”.

Per reduir-ne l’impacte cal, d’una banda, prendre mesures de mitigació que redueixin les causes que motiven el canvi climàtic, i, per l’altra, gestionar els efectes existents i futurs de la crisi climàtica i adaptar-nos-hi de la millor manera possible. L’elaboració del Pla de Resiliència al Canvi Climàtic del Baix Llobregat – Adaptació Economia Circular està emmarcat en l’eix 3 del Pla d’Actuació Comarcal, el Baix Llobregat, territori compromès amb la lluita contra el canvi climàtic.