Xavier Fonollosa inicia el seu tercer mandat consecutiu com a alcalde de Martorell

3421

Com a resultat de les eleccions del 28 de maig, l’Ajuntament de Martorell ha celebrat, aquesta tarda de dissabte, el Ple de constitució del nou consistori pel mandat 2023-2027 i la investidura de l’alcalde, en aquest cas, la reelecció de Xavier Fonollosa Comas.

El tràmit administratiu que ha gestionat la pressa de possessió dels nous electes, així com la votació del nou alcalde, l’ha realitzat l’anomenada Mesa d’edat formada per la regidora Àngels Cardona (Movem Martorell) com a membre de més edat, que ha actuat com a presidenta de la Mesa, i la regidora Belén Leiva (Junts per Martorell) com a membre més jove, que ha fet de vocal, a més del secretari de l’Ajuntament de Martorell, Jaume Tramunt.

La Mesa d’edat s’ha encarregat de comprovar les credencials dels regidors i, una vegada fetes, la presidenta ha declarat constituïda la Corporació. Tot seguit, els regidors i regidores han fet la presa de possessió del càrrec a través de la fórmula del jurament o de la promesa, comprometent-se a complir fidelment les obligacions del càrrec.

Tot seguit, el nou plenari ha passat a triar el nou alcalde. Abans, la Mesa d’edat ha preguntat als diferents caps de llista de cada grup municipal si es presentaven a l’elecció. En aquest cas, només s’hi ha presentat Xavier Fonollosa. A continuació, s’ha procedit a la votació secreta dels vint-i-un electes. El resultat ha estat de 16 vots favorables a la candidatura de Fonollosa, dues abstencions i tres vots en blanc.

Finalitzada la votació i l’escrutini, la Mesa d’edat ha proclamat la renovació de Fonollosa com a alcalde de Martorell, qui en el seu discurs d’investidura ha recordat que ha estat càrrec electe de l’Ajuntament de Martorell durant els darrers 20 anys. Els primers quatre com a regidor a l’oposició, vuit amb responsabilitats de govern com a regidor i vuit més com a alcalde.

“Avui he estat novament escollit alcalde del meu poble. Per mi el més gran honor que puc rebre i que m’omple d’orgull. Assumeixo el càrrec amb la responsabilitat que requereix, i l’exerciré amb lleialtat al meu poble i a la seva gent. Amb sentit comú, coherència i sempre amb mà estesa”, ha remarcat.

Fonollosa ha asseverat que “un alcalde sempre ha de tenir en compte tres premisses bàsiques: ajudar qui més ho necessita, amb especial atenció a les persones més vulnerables, preservar la cohesió social entre tots els veïns i veïnes, i parar l’orella, escoltar tothom, fer que la gent participi i exposi les seves necessitats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Avui comparteixo emocions amb les dues persones que m’han ensenyat a estimar i a servir aquest poble. El meu pare en Fermí, que en un moment donat va ocupar un seient en aquesta sala i que quan era un nen em va transmetre la il·lusió i l’orgull de ser de Martorell, que encara conservo. I Salvador Esteve, el meu mestre, per tot el que m’ha ensenyat, que és moltíssim. Per mi ha estat un honor i un privilegi servir Martorell al seu costat durant tants anys”.

Visiblement emocionat, Fonollosa ha tingut també paraules d’agraïment per a la seva dona i les seves tres filles, “a les quals la seva mare i jo els hem explicat que el pare, durant un temps, s’ha de dedicar al nostre poble per millorar-lo i que ho fa perquè se l’estima. D’aquesta manera, els hem transmès també aquest sentiment de pertinença”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El batlle ha incidit que el nou govern municipal “centrarà els esforços en donar resposta a les necessitats de Martorell, cercant el consens amb les entitats i amb els veïns. També amb la resta de grups municipals amb els quals intentarem establir les vies de comunicació que s’escaiguin per consensuar objectius comuns en la millora el nostre poble”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Lluís Amat, com a portaveu de Junts per Martorell (JxM), ha dit de Fonollosa que és “un alcalde compromès, consolidat i reforçat al servei de Martorell”. El govern de Junts per Martorell “aposta pel diàleg, el consens, la responsabilitat i la generositat. Amb voluntat d’escolta activa i receptiu, sempre amb Martorell com a objectiu”.

Lluís Amat, portaveu JxM

Laura Ruiz, portaveu de Movem Martorell (MM), ha destacat que “seguirem posant al centre els barris oblidats com La Vila, Can Bros o Pou del Merli. Assegurar que Martorell viu i creix dins els límits d’aquest planeta, que només en tenim un, i escoltar, entendre i convèncer les 8.264 persones que no han confiat en cap dels partits que ens vam presentar a les eleccions”.

Laura Ruiz, portaveu MM

Javier González, portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha demanat a l’alcalde que inverteixi “en les persones perquè puguin tenir una vida digna, igualtat d’oportunitats, afrontar els reptes d’una transformació ecològica i digital, que sens dubte faran un punt d’inflexió en la vida dels nostres veïns i veïnes. Iniciem, si us plau, una transformació social”.

Javier González, portaveu PSC

Soulimane Messaoudi, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha expressat que “estarem per treballar i tractar els temes que afecten la vida real de la gent. Li oferiré la meva lleialtat sempre que puguem treballar col·lectivament tots els regidors i regidores pel benestar de les famílies, dels veïns i veïnes”.

Soulimane Messaoudi, portaveu ERC

Junts per Martorell governarà amb majoria absoluta de 16 regidors: Xavier Fonollosa i Comas, Soledad Rosede Castillo, Lluís Amat Ferrer, Cristina Dalmau Cerdà, Sergi Corral Barón, Rosa Maria Cadenas Prados, Lluís Sagarra Sesé, Elisabeth Plaza Tel, Gerard Mimó Creus, Raquel Sans Carné, Albert Fernández Claramunt, Maria Àngels Soria Benítez, Jordi Amat Martínez, Montserrat Salas Pujol, Juan Mario Céspedes Oliva i Belén Leiva Herrera.

A l’oposició hi seran els Laura Ruiz Sigüenza i Àngels Cardona Quintana (Movem Martorell), Javier González Abad i Remedios Márquez Ortega (Partit dels Socialistes de Catalunya), i Soulimane Messaoudi Tahrioui (Esquerra Republicana de Catalunya).

La sessió plenària extraordinària s’ha pogut seguir en directe a Ràdio Martorell 91.2 FM, i es tornarà a reemetre demà diumenge a les 10.00h. A El Círcol s’ha instal·lat una pantalla gegant perquè els familiars i propers dels regidors poguessin seguir aquest Ple a través d’un circuit tancat de televisió, ja que les dimensions de la Sala de Plens no permeten un gran aforament.