Gaspar Hernàndez desvetlla els passos per aconseguir la llibertat sense límits

348

El periodista i escriptor Gaspar Hernàndez va presentar ahir a través del web martorelldigital.cat el seu llibre La llibertat interior, en un acte organitzat per la Biblioteca. La publicació neix del procés, però no parla de política. Hi explica què és, per a ell, l’autèntica llibertat: la llibertat interior. La presentació virtual va comptar amb la participació del regidor de Cultura, Andreu González, la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, i Isabel Gil, membre del Club de Lectura.

Basant-se en el que abans han dit grans mestres de la psicologia i l’espiritualitat, aquest llibre desmunta els obstacles que ens impedeixen ser lliures. Alguns d’ells són la por, la majoria de pensaments que tenim en el dia a dia, o el personatge que creiem que som. Aquest personatge ens fa fer tots els papers de l’auca, i el confonem amb la nostra vertadera identitat.

Gaspar Hernàndez, periodista i escriptor

Gaspar Hernàndez, en un to proper, a mig camí entre el del dietari i l’assaig, explica els passos per aconseguir la llibertat sense límits. Per escriure el llibre, el periodista va beure del testimoni del funcionari de presons i professor de meditació, Vicenç Alujas, qui li va assegurar que hi ha presos més lliures dins els murs del penal, o de la germana d’en Jordi Cuixart, qui li va explicar que líder d’Òmnium també comparteix aquesta idea. Per a Hernàndez, el fet revolucionari és descobrir qui som en essència. Només llavors podrem ser autènticament lliures.

Gaspar Hernànde, periodista i escriptor

Gaspar Hernàndez va néixer a Sant Esteve d’en Bas l’any 1971. El 2009 va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la El silenci (Destino) i va obtinir el Premi Ciutat de Barcelona pel programa L’ofici de viure de Catalunya Ràdio, per la seva innovació i rigor, en paraules del jurat.

També ha escrit les novel·les La terapeuta (Columna, 2014) i La dona que no sabia plorar (Columna, 2018), el llibre d’assaig L’ofici de viure bé (Columna, 2009) i el dietari espiritual No sóc d’aquest món (2016). Gaspar Hernàndez és un dels divulgadors en matèria de psicologia i espiritualitat més reconeguts del nostre país. Les seves novel·les han estat tot un èxit, i amb l’estrena de L’ofici de viure a TV3 es reconeix la seva tasca al llarg dels anys.