Gran assortit de títols literaris a la 39a Fira del Llibre de Sant Jordi, que obrirà dimecres al Centre Cultural

2030
Gremi de Llibreters
Gremi de Llibreters

La 39a Fira del Llibre de Sant Jordi s’instal·la del 12 al 23 d’abril al Centre Cultural. Obrirà portes al públic tots els dies, de 10.00 a 22.00h, i oferirà més de 10.000 exemplars per a petits i grans. La inauguració és prevista per aquest dimecres, a les 18.30h, a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, la productora i guionista, Isona Passola, i el Gremi de Llibreters i Paperers.

“És tota una tradició que la gent vingui a passejar per la fira i miri de seleccionar un llibre per regalar i fer de Sant Jordi una jornada que tots estimem”, apunta el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. De bracet amb la Biblioteca, la seva regidoria ha programat “activitats familiars, tallers, xerrades i presentacions de llibres, que suposaran un bon suport a la lectura i al món literari”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Les novetats literàries

Francesc Querol, membre del Gremi de Llibreters, avança que les novetats en llengua catalana seran: Quan arriba la penombra de Jaume Cabré; Homo Deus. Breu història del demà i Sapiens de Yuval Noah Harari; Els invisibles d’Isabel-Clara Simó; Els secrets que mai t’han explicat d’Albert Espinosa; Un home cau de Jordi Basté i Marc Artigau; La rosa de cendra de Pilar Rahola, o Nosaltres dos de Xavier Bosch.

En castellà, els lectors trobaran títols recents com El monarca de las sombras de Javier Cercas; El laberinto de los espíritus de Carlos Ruiz Zafón; Colección particular de Juan Marsé, o El regreso de los Bassat de Vicenç Villatoro.

Francesc Querol, membre Gremi de Llibreters

A banda de les novetats, “cada cop hi ha més demanda de llibres sobre cuina, autoajuda, sobre el FC Barcelona, juvenils i els publicats pels youtubers més populars”, apunta Albert Bernadàs, de la LLibreria Bernadàs del barri El Pla. Com és habitual, els llibreters reservaran un espai destacat a les publicacions d’autors locals.

La Fira del Llibre de Sant Jordi “és una cita molt ben acollida pels martorellencs, i cada cop rebem més visites de lectors de poblacions properes, ja que concentrem un gran nombre de publicacions i novetats en un sol espai”, apunta Francesc Querol, qui recorda que “Martorell és un dels pobles més lectors de Catalunya”.

Querol recorda que “la Fira del Llibre de Sant Jordi va nàixer fruit de l’acord de tres llibreries de Martorell: la Miró, l’Estel i la Bernadàs, que s’aplegaven per posar parada a La Vila. Amb el temps, la cita va anar creixent fins a convertir-se en el reclam que és avui dia”. “L’any vinent celebrarem la 40a edició d’una manera ben especial”.

Programa 39a Fira del Llibre de Sant Jordi