Humor absurd ple de reminiscències a ‘Quien tuvo retuvo’ de Faemino y Cansado

1000

La parella còmica Faemino y Cansado presenta el proper diumenge, 8 d’octubre, a El Progrés (19.00h) l’espectacle Quien tuvo retuvo. Les entrades anticipades costen 20 euros i es poden aconseguir a www.tiquetea.com, a la Llibreria Miró i a la Cafeteria Coco. A taquilla 24 euros, una hora abans de l’espectacle. El xou s’inclou dins el cicle Monoloaddictes de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell.

Carlos Famino i Javier Cansado són als escenaris des d’inicis dels anys vuitanta. Ells ho atribueixen a la forta amistat que els uneix, a la proximitat i sinceritat del seu humor, segons ha desvetllat Javier Cansado. Aquesta comoditat a l’hora de fer riure es transmet al públic de forma perfecta. Quien tuvo retuvo, és una bona mostra del seu esperit de gaudi amb situacions improbables, jocs de paraules surrealistes i divagacions plenes de trobades.

Amb la ironia que els caracteritza, han assegurat que el seu espectacle no es pot denominar ni excel·lent ni innovador, que a més repeteixen posada en escena i la seva producció és més aviat austera, tot i que als espectadors els hi reportarà molta diversió i reminiscències.

Faemino y Cansado van començar la seva carrera a Madrid amb espectacles de carrer al Parc del Retiro, posteriorment en teatres i van continuar amb aparicions en televisió, fins i tot amb un programa propi. El seu humor és inclassificable, però alguns l’han etiquetat com absurd, intel·ligent i surrealista.

Els seus espectacles són una successió de gags sobre situacions quotidianes dutes a l’absurd. No parlen d’actualitat, no realitzen imitacions, no fan acudits sobre polítics ni es vesteixen de mestressa. El seu humor barreja el senzill i l’intel·lectual tractant temes atemporals. Busquen la interacció amb el públic, que ha d’entendre els seus jocs de paraules i dobles sentits.

Faemino y Cansado
Faemino y Cansado