La Policia Local difon el gest global per demanar ajuda en situació de perill

3457

La Policia Local de Martorell difon la iniciativa Signal For Help mostrant el gest de socors que es pot fer si us trobeu en una situació de perill i no podeu demanar ajuda de paraula. I si veieu alguna persona que fa aquest senyal, truqueu ràpidament a la Policia Local perquè puguin ajudar-la si està en perill. Aquest vídeo forma part de les activitats organitzades des de la Regidoria d’Igualtat per commemorar el 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes.

La iniciativa Signal For Help (Gest de Socors), és internacional i va sorgir en ple confinament com a eina per a contrarestar l’augment de casos de violència domèstica durant l’aïllament, comenta la regidora d’Igualtat, Belén Leiva. Gràcies a aquest gest, fàcil de dissimular en qualsevol vídeotrucada o situació, s’han pogut destapar molts casos de violència i posar a moltes dones fora de perill.

Al cap de poc temps de crear-se, aquest signe es va fer viral, i després es va acabar adoptant i utilitzant en tots els àmbits de vida de les dones, no només el domèstic. La idea, promoguda per organitzacions com Canadian Women’s Foundation i Womens Funding Network, avui dia ja ha permès ajudar a moltes dones arreu del món, també a Catalunya.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat

La regidora Leiva apunta que han publicat el vídeo en versió català i castellà, i amb subtítols en anglès i francès. En els propers dies publicaran versions amb subtítols en àrab i urdú, i aniran incorporant altres llengües maternes de la ciutadania de Martorell.