Inovyn completa la inversió que garanteix la producció de PVC a la planta de Martorell

3512

L’empresa Inovyn ha anunciat, a través d’un comunicat, la finalització de la inversió per importar diocloretà a la fàbrica de Martorell, fet que garanteix la continuïtat. El projecte assegura el subministrament de diocloretà a la planta, amb importacions realitzades a través del Port de Barcelona i garanteix que mantindrà la seva capacitat de producció de VCM i PVC a partir de l’any que ve.

Segons ha explicat el responsable de Comunicació d’Inovyn, José Antonio Arévalo, aquest nou material substituirà l’actual sala de cèl·lules de clor basada en la tecnologia de mercuri, que haurà d’aturar la seva producció seguint la directiva europea d’emissions industrials.

D’altra banda, l’empresa analitza la competivitat d’un possible projecte de conversió de l’actual sala de cèl·lules de la planta. Segons Arévalo, estan dialogant amb les autoritats espanyoles per assegurar la competitivitat a llarg termini de les operacions de la planta de Martorell, en un context d’elevats costots de l’energia per a les indústries electrointensives com Inovyn.

José Antonio Arévalo, responsable Comunicació Inovyn

La principal decisió que ha de prendre ara l’empresa en relació a inversions a la planta de Martorell depèn en gran mesura de la futura competitivitat dels seus costos d’energia i matèries primes. Una inversió en aquest sentit seria molt beneficiosa ja que asseguraria la producció a nivell nacional d’importants matèries primeres per al sector industrial que, del contrari, passaria a dependre de manera important de les importacions, segons explica Arévalo.

José Antonio Arévalo, responsable Comunicació Inovyn

Constituïda com a Inovyn l’1 de juliol de 2015, la multinacional és una de les tres fabricants de vinils a nivell mundial. Amb una xifra de negoci anual superior als 3.500 MEUR, l’antiga Solvay té més de 4.300 treballadors i posseeix centres de producció, venda i màrqueting a una desena de països europeus. La seva cartera inclou productes de vinil d’ús general, especial, derivats d’organoclorats i Clor-Àlcali. La seva producció anual és superior als 40 milions de tones.