Inovyn Solvay no tanca i assegura la continuïtat de tots els seus treballadors

1463

Inovyn Solvay manté l’activitat a la planta de Martorell i assegura la continuïtat de la plantilla, malgrat la decisió del Ministeri d’Indústria de deixar-los fóra de la subhasta elèctrica de 2016. L’empresa ha iniciat accions judicials per recórrer la decisió i ha anunciat que importarà dicloroetà (DCE) enlloc de produir aquesta matèria primera.

Inovyn Solvay no tanca les seves instal·lacions de Martorell i manté tots els llocs de treball de la planta. L’empresa, afectada per la resolució del Ministeri d’Indústria, que l’exclou de la subhasta del contracte elèctric per al 2016, haurà de fer canvis en la producció.

L’empresa fabrica clor i dicloroetà (DCE) per produir plàstic. La producció d’aquesta matèria primera requereix un gran consum energètic que, sense els beneficis del sistema d’interrompibilitat, l’empresa no pot afrontar. Per això, Solvay començarà a importar clor i DCE, en comptes de produir-lo a la planta de Martorell.

Segons el responsable de Comunicació de l’empresa, José Antonio Arévalo, aquesta decisió no afectarà la plantilla, uns 500 treballadors. Remarca, però, que “la decisió del govern d’Espanya ha deixat l’empresa en una situació molt greu, ja no només per la seva viabilitat a llarg termini sinó també per la contribució econòmica que fa en el territori”.

Mentrestant, Inovyn Solvay continua treballant en estreta col·laboració amb els representants dels treballadors per demanar al govern del PP que doni una solució urgent al problema. Després d’esgotar la via administrativa, l’empresa ha iniciat accions judicials per recórrer la decisió del govern espanyol.

Fonollosa es reunirà amb el conseller Felip Puig
L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es reunirà demà divendres amb el conseller en funcions d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, per tractar aquest tema. Fonollosa, ha dit que “no pot ser que el govern de l’Estat faci alguna cosa que perjudiqui la pròpia indústria. I això és el que els hi vam fer entendre. Vull creure que hi haurà una reconsideració i que al final tindrem una solució més favorable del que tenim avui”.