Inscripcions obertes a la Formació Ocupacional Dual Logística per a joves

1097
Signatura contractes i conveni FPO Dual

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell ha obert el període d’inscripció al programa Formació Professional Ocupacional Dual en el sector de logística. L’objectiu és facilitar a les persones joves en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual d’un Certificat de Professionalitat i un contracte de formació en alternança.

El programa, segons detalla la cap tècnica de Promoció Econòmica de Martorell, Carme Moles, s’engegarà al gener i durarà tot un any, “amb un 35% d’hores de formació, que es duran a terme al Molí Empresa, i un 65% d’hores laborals a diferents empreses seleccionades del territori com Grupo Sesé, Manufactures Canals, Solé Diesel, Betel i Fercam, totes elles relacionades amb el sector de la logística”.

La tècnica de Formació i Inserció del Centre de Promoció Econòmica de Martorell, Esther Velilla, comenta que “els participants hauran de fer un total de 700 hores de formació. En primer lloc, el Certificat de Professionalitat ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’, que consta de tres mòdul: el de carretons, el d’operacions auxiliars d’emmagatzematge i el de preparació de comandes”.

“També faran el curs ‘Tècniques Administratives Bàsiques d’Oficina’ on aprendran organització de l’empresa, gestió de la correspondència i gestió documental. I estudiaran un mòdul d’ofimàtica, un d’anglès i els cursos bàsics obligatoris del SOC sobre inserció laboral, sensibilització mediambiental, igualtat de gènere i prevenció de riscos laborals”. “La convocatòria ofereix acompanyament en tot el procés formatiu”, apunta Velilla.

Els requisits per participar al programa són: tenir més de 16 anys i menys de 30, estar inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandant d’ocupació, preferentment no disposar de qualificació professional i tenir els requisits per realitzar un Certificat de Professionalitat de nivell 1 i/o 2 i/o 3.

Les inscripcions es poden fer al web www.moliempresa.cat. Per a més informació poden adreçar-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa (camí del Riu s/n) o trucant al 93 775 31 01. El proper 16 de desembre, a les 10.30h, es farà una sessió informativa presencial a les dependències del Molí Empresa.